dit-zijn-de-7-mooiste-sieradentrends-van-herfst-winter-2022-218567

Als we in íets graag investeren, zijn het wel sieraden. Kwalitatieve kettingen, ringen of oorbellen kun je blijven koesteren – en uiteindelijk misschien wel doorgeven aan volgende generaties. Kan jouw juwelenkistje wel een nieuwe aanwinst gebruiken? Bekijk dan hier de zeven mooiste sieradentrends van het herfst/winter 2022-seizoen.

Sieradentrends herfst/winter 2022

Cuff season

De periode na de zomer wordt ook wel cuff season genoemd: het seizoen waarin singles op zoek gaan naar een korte relatie om de koudere maanden van het jaar mee door te brengen. Maar dit jaar nemen we de term heel letterlijk: cuffs zijn overal dit najaar. We spotten enorme, gestapelde armbanden bij Saint Laurent, maar ook één groot, gevlochten armband als statement piece bij Rochas.

armband cuff sieraden trend juwelen herfst winter 2022 2023
©Rochas, Rick Owens, Saint Laurent via GoRunway.com
1/7
Native Share

Met de bocht mee

Choker necklaces kregen eerder al een momentum op de catwalk, maar heb je er ooit aan gedacht om deze ketting andersom te dragen? Het kan dit seizoen, want spelen met je sieraden wordt gevierd. Bij Stella McCartney zien we een asymmetrische gouden ketting met een abstract pendant, Prada maakt een variant van kralen die eindigt als broche met logo (heel DIY-baar) en Versace draait de ketting volledig om.

halsketting ketting choker sieradentrends herfst winter 2022 2023 najaar
©Stella McCartney, Prada, Versace via GoRunway.com
2/7
Native Share

Schitteren als kristal 

Gigantische statement-kettingen om de nek en kroonluchters in de oren: bij deze sieradentrend wordt niets aan bescheidenheid overgelaten. Onder het mom van dopamine dressing zien we steeds meer sieraden over de top. En laten we wel wezen: wie wordt nou niet vrolijk van wat bling?

kristal sieraden trends herfst winter 2022 2023
©Vetements, Moschino, Off-White via GoRunway.com
3/7
Native Share

Parels overal

Ieder seizoen wordt deze klassieker weer opgevist (letterlijk), maar dit najaar zetten modehuizen parels op wel heel unieke wijzen in. Zo kiest Versace voor gigantische parels als ring en in de oren. Maar Givenchy spant toch wel de kroon: het Franse modehuis stak tijdens hun herfst/winter 2022-show een model van top tot teen in parels. Voor deze look liet creatief directeur Matthew M. Williams zich inspireren door de parels van eeuwig Givenchy-muze Audrey Hepburn.

parels parelsieraden sieraden sieradentrends herfst winter 2022 2023 najaar
©Givenchy, Versace, Simone Rocha via GoRunway.com
4/7
Native Share

Sculptuurwerk 

Tanya Taylor was naar eigen zeggen verheugd om een collectie te laten zien die wat meer ‘art girl’ is, en dat is alleen al aan de sieraden te zien gelukt: in de grote gouden en zilveren oorbellen lijken de vingerafdrukken van een kunstenaar nog zichtbaar. De sculptuurtrend is bij uitstek geschikt voor iedereen die wel van een statement houdt, maar toch een minimalistische, elegante stijl nastreeft. Combineer een brass gouden armband met je favoriete LBD, of haal inspiratie uit de clean look van Proenza Schouler: een manteljas, slicked-back bun en grote oorbellen.

sculptuur sieraden trends herfst winter 2022 2023
©Loewe, Tanya Taylor, Proenza Schouler via GoRunway.com
5/7
Native Share

De statement oorbel

Van een blauwe beyblade-esque oorbel bij Paolina Russo tot een gigantische hoop bij Rave Review: de statement oorbel maakt een grandioze comeback. Deze sieradentrend is niet alleen handig om een simpele outfit naar een hoger niveau te tillen, hij is ook maar wat welkom voor het naderende feestseizoen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de eenling-oorbellen in je juwelenkist die nu eindelijk weer van pas komen.

statement oorbel sieradentrends herfst winter 2022 2023 najaar
©Paolina Russo, Courrèges, Rave Review via GoRunway.com
6/7
Native Share

Tot slot

De afsluiter van het rijtje sieradentrends die we spotten op de runway zijn sleutels en sloten. Ook deze trend is makkelijk toe te passen met wat je al in huis hebt: draag je huissleutel aan je favoriete ketting en een ‘keycord’ zag er nog nooit zo chic uit. Wil je liever investeren in symbolisch slotwerk? Deze sieraden van Coach, Chloé en Balmain zijn speels doch tijdloos en bovendien ideaal als romantisch of vriendschappelijk cadeau voor onder de kerstboom.

sleutel slot sieraden trends herfst winter 2022 2023 najaar
©Coach, Chloé, Balmain via GoRunway.com
7/7
Native Share