na-tassen-schoenen-en-broeken-lanceert-nederlands-label-wandler-haar-eerste-modecollectie-225626
©Wandler

Grote kans dat je Nederlands label Wandler kent van hun vernieuwende Hortensia-tas waarmee het merk vijf jaar geleden de modewereld veroverde. Inmiddels zul je ook de Penelope bag en de Isa sandal vaak hebben zien voorbijkomen in de looks van menig stijlvolle modeliefhebber zoals onder meer Hailey Bieber. Na tassen, schoenen en broeken kun je je nu hullen in nog meer Wandler-items. Het label lanceert namelijk haar eerste modecollectie voor het aankomend lente/zomer 2023-seizoen.

Wandler lanceert eerste modecollectie

Eerder maakte Women’s Wear Daily het nieuws bekend in een interview met oprichter en ontwerper Elza Wandler. Daarin vertelt de Nederlandse ontwerper dat het idee voor het creëren van een eigen modecollectie vrij organisch tot stand kwam. “Het merk bestaat vijf jaar en vóór COVID-19 was het twee jaar. Tijdens de pandemie hebben we veel gesproken en nagedacht over de ontwikkelingen van het merk en ik dacht na over het creëren van een hele wereld – een volledige look.”

Dat was de reden dat Wandler startte met het maken van leren broeken, vertelt Elza. Het bleek een groot succes dat ervoor zorgde dat het merk de volgende stap wilde nemen. “De reacties van onze klanten op de broeken waren zo goed. Ik denk dat het komt doordat vrouwen de pasvormen mooi vonden, wat natuurlijk alles is bij kleding. Het is vergelijkbaar met schoenen, je wilt je mooi voelen wanneer je ze draagt. Ik voelde dat ik ofwel door kon gaan met de broeken, of het naar een volgend niveau te tillen. En ik heb voor de tweede optie gekozen.”

Moderne mode met een zachte twist 

Kenmerkend voor de nieuwe Wandler mode-ontwerpen? Spelend in functie en vorm staat Wandler bekend om haar onderscheidende esthetiek. Een die modern is, maar altijd wordt afgewerkt met een onverwachte twist. En dat is precies hoe de gloednieuwe lente/zomer 2023-collectie van het merk eruit ziet. Cleane ontwerpen met architectonische vormen en een vrouwelijke twist voeren de boventoon in deze collectie.

Wandler trapt de stap naar kledingstukken af met de Electra jacket, een boxy jack met een kleine kraag die verkrijgbaar is in tijdloos zwart, maar ook in zachte kleuren roze en groen. Ook lanceert het Nederlandse merk de Letro skirt in zachtroze: een mini-rok met een asymmetrische rand.

Maar daar blijft het niet bij: als we de beelden mogen geloven, zal de collectie binnenkort ook felgekleurde items, waaronder Wandlers kenmerkende appeltjesgroen, bevatten. De items zijn gemaakt voor “de vrouw die iets onderscheidends en opvallends wil hebben, maar toch elegant en vrouwelijk is,” stelt Elza Wandler. De eerste kledingstukken van Wandler zijn nu verkrijgbaar via de website. Bekijk hieronder de beelden van de kledingstukken die nog op de agenda staan.