barbie-ferreira-neemt-afscheid-van-haar-personage-kat-in-euphoria-220707
©Photo by HBO/Kobal/REX

Euphoria is uitgegroeid tot een van de grootste hitseries van HBO Max, dus het is geen verrassing dat de show groen licht heeft gekregen voor seizoen 3. Maar terwijl fans hier met smart op wachten, maakt actrice Barbie Ferreira bekend dat ze niet terugkeert in de serie.

Katherine ‘Kat’ Hernandez in ‘Euphoria’

Ferreira vertolkt in seizoen 1 en 2 van Euphoria de rol van Katherine ‘Kat’ Hernandez, de beste vriendin van Maddie (Alexa Demie) en Cassie (Sydney Sweeney). Voor deze rol kreeg de actrice veel lof vanwege het proces dat Katherine doorgaat: nadat een sekstape van haar uitlekt, besluit de scholier online dominatrix te worden. Hierdoor verandert Kat van een verlegen tiener in een zelfverzekerdere jonge vrouw. Ook haar worsteling met het aangaan van emotionele relaties en intimiteit is voor kijkers herkenbaar.

Dat de geliefde actrice niet terugkeert in het derde seizoen, komt dan ook nogal onverwachts. Wel gingen eerder dit jaar geruchten rond over spanningen op de set tussen Barbie Ferreira en Sam Levinson, de maker van Euphoria. Ferreira zei destijds dat deze geruchten niet op waarheid berusten.

Barbie Ferreira kondigt vertrek aan

Haar vertrek maakt Ferreira bekend in haar verhaal op Instagram. Hier schrijft ze: “Na vier jaar het meest speciale en raadselachtige personage Kat te hebben belichaamd, moet ik met tranen in mijn ogen afscheid nemen. Ik hoop dat velen van jullie jezelf in haar zouden kunnen zien zoals ik dat deed. En dat ze je vreugde heeft gebracht om haar reis naar het personage dat ze nu is te zien. Ik heb al mijn zorg en liefde in haar gestopt en ik hoop dat jullie het konden voelen. Ik hou van je Katherine Hernandez.”

Hoe de actrice uit de serie zal worden geschreven, is nog niet bekend. Vertegenwoordigers van HBO hebben ook nog niet gereageerd op het nieuws.