35-jaar-later-krijgt-dirty-dancing-een-vervolg-en-jennifer-grey-komt-terug-als-baby-211572
©United Archives GmbH / Alamy Stock Photo

Nobody puts Baby in a corner. De onvergetelijke en legendarische oneliner van Johnny Castle is nog steeds actueel. Zelfs nu, meer dan drie decennia nadat Dirty Dancing voor het eerst op het schermen verscheen. Er komt namelijk een vervolg op de klassieker. De hoofdrolspeelster van de originele film, Jennifer Grey, schittert zelf in de film én is uitvoerend producent.

Lionsgate’s CEO, Jon Feltheimer, bevestig het nieuws al in 2020, maar nu zijn er meer details bekend. Onder meer wanneer het vervolg in de bioscopen verschijnt.

Dirty Dancing
©Vestron/Kobal/Shutterstock

Dit weten we tot nu toe van het vervolg op Dirty Dancing

Aan het roer staat Jonathan Levine, de regisseur van 50/50 en Long Shot, die samen met Elizabeth Chomko het script heeft geschreven. “Hoewel de originele Dirty Dancing altijd een van mijn favoriete films is geweest, had ik nooit gedacht dat ik het vervolg zou regisseren”, zegt Levine in een verklaring.

“Door mee te schrijven werd ik verliefd op de personages (nieuw en oud), de wereld van Catskills, New York uit de jaren ’90 en de muziek, die zal variëren van liedjes uit de originele film tot hiphop uit de jaren ’90. Ik kan niet wachten om met Jennifer samen te werken om dit prachtige verhaal van zomer, romantiek en dans naar een generatie nieuwe fans te brengen. En aan de fans van het eerste uur beloof ik dat we je jeugd niet verpesten. We pakken deze opdracht met verfijning, ambitie en vooral liefde aan.”

Patrick Swayze 

Terwijl Grey haar rol als de onnavolgbare Frances Houseman op zich neemt, moeten we het helaas doen zonder haar geliefde co-ster Patrick Swayze. Hij overleed in 2009 op 57-jarige leeftijd aan alvleesklierkanker. Variety meldt echter dat de “filmmakers in gesprek zijn met het landgoed van Swayze om de acteur toch op een of andere manier ‘aanwezig’ te laten zijn”, maar in welke vorm is nog een raadsel.

Extra castleden worden nog aangekondigd, maar fans kunnen binnenkort meer updates verwachten. De nieuwe film, ook getiteld Dirty Dancing, gaat later dit jaar in productie. De release staat gepland voor 2024. Tot die tijd hopen we op een terugkeer naar Kellerman’s en ten minste één verwijzing naar het dragen van een watermeloen

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.