overheated-billie-eilish-host-groot-klimaat-event-voor-mode-en-muziekindustrie-211511
©ANP/ Angela Weiss

Billie Eilish organiseert in juni een meerdaags klimaatevenement in The O2 in Londen. De met een Grammy bekroonde zangeres treedt er niet op, maar presenteert het programma en introduceert de sprekers.

Overheated 

Het event vindt plaats tijdens Billie’s Happier Than Ever wereldtoernee en wordt op zes dagen georganiseerd: van 10 tot en met 12 en op 25 en 26 juni.

Het idee achter Overheated is dat wordt besproken hoe onder meer de mode- en muziekindustrie kunnen verduurzamen. Ook wordt gekeken wat voor initiatieven daarvoor al bestaan. Zo zijn er meerdere lezingen en panelgesprekken over die thema’s. En er vinden liveoptredens plaats van onder andere de Noorse zangeres Sigrid.

Vivienne Westwood 

Tijdens het evenement is ook de gelijknamige documentaire Overheated te zien. Hierin spreken de 20-jarige Eilish en onder anderen modeontwerpster Vivienne Westwood, singer-songwriter Ellie Goulding, Glastonburybaas Emily Eavis en zanger Yungblud over het klimaatprobleem.

Billie Eilish uit zich regelmatig over het klimaat. Zo roept ze tijdens de COP26-klimaattop in november wereldleiders op om “samen op te komen voor de planeet. Niet alleen voor ons, maar voor onze toekomstige generaties.”

Billie Eilish

De zangeres is ook veganist en geeft zowel dierenwelzijn als klimaatverandering als redenen voor deze levensstijl. Toch is ze geen evangelist voor veganisme. Tijdens een interview met radiozender 3FM in 2019 zei ze: “Ik ga niemand dwingen om dat te doen. Ik wil zelf ook niet gedwongen worden tot iets. Maar dat betekent niet dat ik niet probeer  om van de wereld een betere plaats te maken.” Go Billie!