14-hollywood-sterren-waarvan-je-niet-wist-dat-ze-nederlandse-roots-hebben-209300
©Evan Agostini/ANP

Nederland is een klein land. Echter, sommige Hollywood-sterren die ver weg lijken, staan qua roots en familiebanden dichterbij dan je denkt. Zo zie je maar hoe klein de wereld écht is. Lees verder en ontdek welke celebrities Nederlandse roots hebben.

14 Hollywood-sterren met Nederlandse roots

Kim Kardashian

Shocker. Meerdere bronnen – van Wikipedia tot RTL – beweren dat Kim Kardashian kwart Nederlands is. Haar moeder, ‘momager’ Kris Jenner is namelijk half Schots en half Nederlands. Dat maakt Kim Kardashian en haar Kardashian-Jenner zussen tot celebs met Nederlandse roots.

Jane Seymour

We kennen haar als de bondgirl in de achtste James Bond-film Live and Let Die. Wat velen van ons niet weten, is dat Seymour’s moeder uit Deventer komt. Ook heeft de Oscar-winnende actrice Joodse familie uit Polen.

Leighton Meester

Celebrities met Nederlandse roots
©Frederic J. Brown/ANP

Who would have thought? Blair Waldorf, gespeeld door Leighton Meester uit de hitserie Gossip Girl heeft Nederlandse roots. De roots, en haar achternaam, heeft ze te danken aan haar Nederlandse vader. Meester’s moeder is Iers.

Wentworth Miller

De Prison Break-acteur heeft diverse roots. Miller’s vader is van Afro-Amerikaanse, Jamaicaanse, Engelse en Duitse komaf. Zijn moeder heeft Russische, Franse, Nederlandse, Syrische én Libanese roots.

Angelina Jolie

Angelina Jolie is familie van onze oud-premier Wim Kok. Marcheline Bertrand, Jolie’s moeder, is namelijk Kok’s achternicht. Dit maakt de in Los Angeles geboren actrice dus een beetje Nederlands. 

Robert De Niro

Hollywood-sterren met Nederlandse roots
©Alamy Limited/ANP

Dit zou je niet zeggen, maar de iconische acteur Robert De Niro heeft Nederlandse roots. De Oscar-winnaar heeft een Italiaans-Ierse vader. Zijn moeder is Engels, Duits, Frans en Nederlands.

Rebecca Romijn

Model en actrice Rebecca Romijn is wellicht de meest Dutchie celebrity uit de lijst, wel 75%. Dit heeft ze te danken aan haar vader, die uit Nederland komt. Ook opa aan moeders kant komt uit Nederland.

Cobie Smulders

Je had dit eigenlijk al kunnen raden aan haar achternaam, maar de How I met your mother-actrice heeft een Nederlandse vader. Hier komt de echte verrassing: ze speelde in een Nederlandse basketbalteam.

Charlize Theron

Charlize Theron is een Zuid-Afrikaanse actrice met Nederlandse roots. Haar vader is Frans-Nederlands en haar moeder is een Duitse.

Audrey Hepburn

Stijlicoon Audrey Hepburn had als roepnaam ‘Adriaantje’. Ze was de dochter van de Nederlandse barones Ella van Heemstra en de Britse bankier Joseph Ruston.

Bruce Springsteen

Rockzanger Bruce Springsteen heeft Nederlandse roots. Dit heeft hij meerdere malen met veel trots bevestigd. De vader van Springsteen was van Iers-Nederlandse afkomst en zijn moeder, Adele Ann Zerilli, van Italiaanse afkomst.

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer, de Amerikaanse filmactrice die zowel in 1989, 1990 als 1993 genomineerd werd voor een Academy Award, (ze heeft welgeteld meer dan twintig acteerprijzen) heeft Nederlandse roots.

Gigi en Bella Hadid

Gigi Hadid en zus Bella Hadid zijn half Nederlands. Hun moeder, Yolanda Hadid – ook bekend als Yolanda van den Herik – is namelijk volledig Nederlands. Hun vader is Palestijns. Ander leuk feitje: model Joann van den Herik, die ons een kijkje heeft gegeven in haar nachtkastje, is het nichtje van de twee topmodellen.