hollywoodsterren-waarvan-je-niet-wist-dat-ze-nederlandse-roots-hebben-209300
©Evan Agostini/ANP

Nederland is een klein land. Echter, sommige beroemdheden die ver weg lijken, staan qua roots en familiebanden dichterbij dan je denkt. Zo zie je maar hoe klein de wereld écht is. Lees verder en ontdek welke Hollywoodsterren Nederlandse roots hebben.

Hollywoodsterren met Nederlandse roots

Kim Kardashian

Shocker. Volgens meerdere bronnen is Kim Kardashian kwart Nederlands. Haar moeder, ‘momager’ Kris Jenner is namelijk half Schots en half Nederlands. En dat zou betekenen dat Kim Kardashian en haar Kardashian-Jenner-zussen celebs met Nederlandse roots zijn.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Leighton Meester

Who would have thought? Blair Waldorf, gespeeld door Leighton Meester uit de hitserie Gossip Girl, heeft Nederlandse roots. De roots, en haar achternaam, heeft ze te danken aan haar Nederlandse vader. Meesters moeder is Iers.

Celebrities met Nederlandse roots
©Frederic J. Brown/ANP

Wentworth Miller

De Prison Break-acteur heeft diverse roots. Millers vader is van Afro-Amerikaanse, Jamaicaanse, Engelse en Duitse komaf. Zijn moeder heeft Russische, Franse, Nederlandse, Syrische én Libanese roots.

Angelina Jolie

Angelina Jolie is familie van onze oud-premier Wim Kok. Marcheline Bertrand, Jolies moeder, was namelijk Koks achternicht. Dit maakt de in Los Angeles geboren actrice dus een beetje Nederlands. 

Robert De Niro

Dit zou je niet zeggen, maar de iconische acteur Robert De Niro heeft Nederlandse roots. De Oscar-winnaar heeft een Italiaans-Ierse vader. Zijn moeder was Engels, Duits, Frans en Nederlands.

Hollywood-sterren met Nederlandse roots
©Alamy Limited/ANP

Rebecca Romijn

Model en actrice Rebecca Romijn is wellicht de meest Dutchie celebrity uit de lijst, wel voor 75 procent. Dit heeft ze te danken aan haar vader, die uit Nederland komt. Ook haar opa aan haar moeders kant komt uit Nederland.

Charlize Theron

Charlize Theron is een Zuid-Afrikaanse actrice met Nederlandse roots. Haar vader was Frans-Nederlands en haar moeder is Duits.

Audrey Hepburn

Stijlicoon Audrey Hepburn had als roepnaam ‘Adriaantje’. Haar ouders waren de Nederlandse barones Ella van Heemstra en de Britse bankier Joseph Ruston.

Bruce Springsteen

Rockzanger Bruce Springsteen heeft Nederlandse roots. Dit heeft hij meerdere malen met veel trots bevestigd. De vader van Springsteen was van Iers-Nederlandse afkomst en zijn moeder, Adele Ann Zerilli, van Italiaanse afkomst.

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer, de Amerikaanse filmactrice die zowel in 1989, 1990 als 1993 genomineerd werd voor een Academy Award, (ze heeft welgeteld meer dan twintig acteerprijzen) heeft Nederlandse roots.

Gigi en Bella Hadid

Gigi Hadid en zus Bella Hadid zijn half Nederlands. Hun moeder, Yolanda Hadid – ook bekend als Yolanda van den Herik – is namelijk volledig Nederlands. Hun vader is Palestijns. Ander leuk feitje: model Joann van den Herik, die ons een kijkje heeft gegeven in haar nachtkastje, is het nichtje van de twee topmodellen.