de-stijlevolutie-van-kim-kardashian-in-10-opzienbarende-looks-208385

Kim Kardashian is eraan gewend het internet te breken. Als je leven zo gedocumenteerd wordt vastgelegd als die van Kim, is het wereldwijde web je beste vriend – en soms je grootste vijand. Zelf zei ze daar ooit over in Saturday Night Live: “Ik ben er zo aan gewend dat 360 miljoen volgers (inmiddels 334 miljoen volgers, red.) alles wat ik doe in de gaten houden. Ik bedoel, hoeveel mensen kijken naar Saturday Night Live, zo’n 10 miljoen? Vanavond is gewoon een chille, intieme avond voor mij.”

Stijlevolutie Kim Kardashian

Tijdens de afgelopen 15 jaar in de spotlights heeft Kim een grote modeontwikkeling doorgemaakt. Haar status als stijlicoon wordt door sommigen betwist, maar over één ding is iedereen het eens: ze is een mode-kameleon. Kim is nooit bang geweest om risico te nemen.

Bekijk hieronder een overzicht van Kims modetransformatie, met tien van haar meest opzienbarende looks uitgelicht.

Kim Kardashian en Paris Hilton
©Getty Images
1/10
Native Share
Ah, de Paris Hilton dagen. Begin 2000 werd Kim regelmatig arm-in-arm gezien met haar beroemde vriendin in zeer Y2K-achtige looks. Het grootste teken van een mode-vriendschap? Bijpassende metallic Louis Vuitton tassen.
Kim Kardashian Met Gala
©Getty Images
2/10
Native Share
Wie zou Kim's eerste Met Gala moment kunnen vergeten? Toen ze zwanger was van haar eerste kind, dochter North West, koos ze voor een jurk met bloemenprint van Givenchy voor haar eerste verschijning op de trappen van het Met Gala in 2013. (Twee jaar later maakte ze de look na voor Halloween).
Kim en North
©Getty Images
3/10
Native Share
Kim en haar gezin stemmen hun looks regelmatig op elkaar af: haar zilveren matchy-matchy paillettenuitstapje met de jonge North in 2016 is misschien wel het liefste voorbeeld. Het moeder-dochter duo droeg glitterende stukken van Vetements - Kim droeg perspex hakken en North sneakers.
Kim Kardashian
©Getty Images
4/10
Native Share
Nooit bang om wat huid te laten zien, ging Kim in februari 2019 de stad in in een gewaagde jurk van Mugler. Vergeet midriff-flossing - torso strapping heeft Kim's voorkeur.
Kim Kardashian Met Gala
©Getty Images
5/10
Native Share
Kim omarmde het Met's Camp: Notes on Fashion thema met een speciale latex jurk ontworpen door Thierry Mugler zelf - het eerste stuk dat hij in meer dan 20 jaar voor het merk had ontworpen. Hij is de koning van camp, hij heeft camp uitgevonden, vertelde Kardashian West aan Vogue tijdens haar fitting.
Kim Kardashian in Balenciaga
©Getty Images
6/10
Native Share
Het is geen geheim dat Kim een indrukwekkende collectie schoenen (en tassen, en kleding...) bezit. Ze bezit vele opvallende schoenen, waaronder de spiegelende dijhoge laarzen van Balenciaga.
Kim Kardashian Oscars
©Getty Images
7/10
Native Share
Kims Oscars after-party jurk was niet zomaar een jurk; het was Lee Alexander McQueen's beroemde Oyster dress uit de lente/zomer 2003 collectie van de overleden ontwerper. Rita Watnick van Lily et Cie hielp Kim bij het vinden van haar droomlook, en zei de dag na het evenement: Gisteravond was Kim het best gekleed, met de belangrijkste jurk ooit gedragen op een rode loper.
Kim Kardashian panterprint
©Getty Images
8/10
Native Share
Kim genoot van een aandachttrekkend uitstapje in een look uit de herfst/wintercollectie 1991 van Alaïa - dezelfde show met Naomi Campbell's iconische luipaardprint-moment.
Kim Kardashian Met Gala
©Getty Images
9/10
Native Share
Wat valt er nog meer te zeggen over deze outfit, behalve dat het de tegenpool is van Kim’s typische naakte aanpak van rode loper looks.
Kim Kardashian SNL
©Getty Images
10/10
Native Share
Pak je zonnebril, Kim's neon Balenciaga looks zijn te fel voor het blote oog. Ze omarmde één kleur voor haar rol als presentatrice bij Saturday Night Live: hot-pink.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.