danielle-van-grondelle-heeft-een-geheime-nachtsnack-altijd-iets-surinaams-206268

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van model Danielle van Grondelle.

Wat voor nachtkastje heb je?

“Ik heb een wit nachtkastje, ik hou erg van rust om me heen dus in mijn huis vind je lichte kleuren. Er liggen kristallen (seleniet en rozekwarts zijn favoriet), een zoutlamp en boeken. Je vindt er ook Labello of lippenbalsem en een flesje water. Ik ben een gewoontedier wat dat betreft. Mijn boeken wisselen, de rest blijft hetzelfde.”

Welk boek ligt erop?

The Seat of the Soul van Gary Zukav, maar ook Becoming van Michelle Obama en De mooiste Surinaamse mythen en sagen. Ik ben half-Surinaams, half-Nederlands, vandaar. Ik probeer in de avond zoveel mogelijk mijn telefoon weg te leggen, want soms kan ik eindeloos scrollen op Instagram. Lezen vind ik een fijne manier om de dag af te sluiten.”

Heb je een bepaald bedritueel?

“Ik ga eerst altijd baden of douchen. Daarna maak ik mijn gezicht schoon met de Clarifying Lotion van Clinique. De producten die ik verder graag gebruik: de skincare van Chanel. Met name Le Lift. De crème is er in verschillende texturen. Nu het winter is gebruik ik de vollere: Crème riche. En één keer in de week een masker: de A’pieu Milk Sheet Mask. Soms ook een oogmasker. De Heimish Bulgarian Rose Hydrogel Eye Patch vind ik geweldig. Voor het slapengaan nog een masker voor de lippen: Laneige Lip Sleeping Mask.”

Geheime nachtsnack?

“Ja, die heb ik. Ik hou van Surinaams koken, dus mijn geheime nachtsnack is iets wat ik in de avond gemaakt heb. Bijvoorbeeld Bara’s (gefrituurd deeg met kruiden, red.). Ik eet het dan met peperchutney erbij. Ik maak ook weleens Saoto soep en dan eet ik dat nog even in bed. Of een broodje. Mijn geheime nachtsnack is altijd iets Surinaams.”

Ik droom nog van…?

“Meer barrières in mijn carrière doorbreken. En ik zou een tv-programma willen presenteren waarin ik vrouwen zelfvertrouwen geef. Een kookboek samen mijn oma maken lijkt me ook gaaf. Het Surinaamse koken heb ik van haar geleerd. Ze is de allerbeste kok ever en heeft magie in de vingers. En ik wil mijn eigen sneaker ontwerpen bij Nike. Mijn motto is: dream big!”

Danielle van Grondelle