zien-lady-gaga-is-een-compleet-andere-harley-quinn-dan-margot-robbie-in-het-vervolg-op-joker-242701
©Getty Images

Todd Phillips’ Joker bracht meer dan één miljard dollar op toen hij in 2019 uitkwam en leverde de formidabele hoofdrolspeler, Joaquin Phoenix, een Oscar voor beste acteur op. Het was dus slechts een kwestie van tijd voordat we hoorden dat de verdraaide psychologische thriller rond de groenharige superschurk en Batman-vijand een sequel zou krijgen. Opvallend is echter dat het vervolg op Joker een musical wordt, en dat Lady Gaga een van de hoofdrollen op zich neemt.

Lady Gaga in vervolg op ‘Joker’

Op 13 juni 2022 bracht The Hollywood Reporter het nieuws dat Lady Gaga, voor het laatst op het scherm te zien als de flamboyante Patrizia Reggiani in House of Gucci, in vroege gesprekken was om Phoenix te vergezellen in Joker: Folie à Deux. (De titel van de film, onthuld door Phillips op social media, is een verwijzing naar een medische term voor een identieke of vergelijkbare geestelijke stoornis die twee of meer personen treft, meestal leden van dezelfde familie). Op 4 augustus bevestigde de superster zelf het nieuws door een muzikale teaser op social media te plaatsen waarop de silhouetten van de twee acteurs te zien zijn.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Voor het vervolg keert Phillips terug in de regisseursstoel. Hij heeft het script geschreven met Scott Silver, met wie hij ook samenwerkte aan Joker. De bronnen van The Hollywood Reporter voegden eraan toe dat het een musical wordt en dat Gaga Harley Quinn zal spelen, Jokers honkbalknuppel-zwaaiende partner in crime, eerder belichaamd door Margot Robbie in Suicide Squad tegenover Jared Leto als de dreigende clown. Ook is de releasedatum al aangekondigd: 4 oktober 2024.

Eerste beelden

Op 14 februari 2023 volgde een eerste still waarop Gaga en Phoenix in elkaars ogen staren. Is dat bloed op hun gezicht, of verf? En is de titel Joker: Folie à Deux een knipoog naar een aandoening die de titulaire anti-held deelt met Harley Quinn? Of een die hij deelde met zijn getroebleerde moeder Penny, zoals gespeeld door Frances Conroy in Joker? Zullen andere DC-superhelden verschijnen in de nieuwe film, of zal het verhaal net zo realistisch zijn als zijn voorganger? Dit zijn slechts enkele vragen waarop we het antwoord nog moeten krijgen.

Met Gaga’s betrokkenheid verwacht je dat de kostuums net zo fantastisch zullen zijn als de muziek. En dat zijn ze – als we moeten afgaan op de nieuwste foto’s van Lady Gaga op de set van Joker: Folie à Deux. Op 25 maart werd de superster gespot in New York, waar ze de vorm had aangenomen van haar personage Harley Quinn. Heel anders dan Margot Robbie zien we Gaga in een rood jasje en een rafelig korset met ruiten en tule, gecombineerd met een zwarte minirok en een ripped panty (eveneens met ruiten). Haar make-up is tevens in harlekijnstijl met vervaagde zwarte eyeliner en een rode lip.

We kunnen niet wachten om meer Harley Quinn-looks op z’n Gaga te zien.

Lady Gaga als Harley Quinn in de nieuwe Joker-film
©ANP

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.