spice-up-your-life-er-komt-een-spice-girls-documentaire-met-victoria-beckham-217937
©ANP

Dacht je het laatste over de Spice Girls te hebben gelezen, think again. De meidengroep komt binnenkort weer bij elkaar voor de opnames van een documentaire over hun carrière. De groep – bestaande uit Mel B, Melanie C, Emma Bunton, Geri Halliwell en Victoria Beckham – komt weer bij elkaar om nooit eerder gehoorde verhalen uit de wildste dagen van de Spice Girls te vertellen.

Spice Girls-documentaire

Het nieuws van de aankomende Spice Girls-documentaire werd bekend gemaakt door Mel B, beter bekend als Scary Spice. Dat deed ze in een interview in het Australische tv-programma The Project. De documentaire zal naar verluidt het leven van de Spice Girls schetsen. In het interview gaf Mel B de kijkers een voorproefje van het soort verhalen dat in de film te horen zijn. Zo vertelde ze onder andere hoe haar couplet in hun grote hit Wannabe tot stand kwam (spoiler alert: ze schreef de tekst terwijl ze op het toilet zat).

Victoria Beckham doet mee

Het nieuws komt onverwacht, aangezien de groep in februari dit jaar hun optredens, tournee en zelfs hun film annuleerde. Dit omdat Covid-19 “hun momentum had verpest”, vertelde een bron aan The Sun. De zangeressen stonden in 2019 (zonder Posh Spice) voor het laatste weer samen op een podium. Deze keer zijn wél alle Spice Girls aan boord met het idee – dus ook Victoria Beckham. Voor veel fans komt dat als een verrassing, aangezien Beckham in 2018 via een ‘veel succes’-berichtje liet weten dat ze niet zou deelnemen aan de reünietour in 2019.

Wanneer en waar de documentaire precies te zien zal zijn, is nog niet duidelijk. Wel is al bekendgemaakt dat de makers van The Last Dance, de spraakmakende documentairereeks over basketballegende Michael Jordan, hun schouders onder het project zullen zetten.