6-manieren-om-de-slachtoffers-in-gaza-en-israel-te-helpen-271899
©Unicef

Het is een tijd van ondenkbaar verlies en verdriet voor de miljoenen mensen die in zowel Gaza als Israël wonen. Het conflict heeft al duizenden levens gekost. Wat kun je doen om te helpen?

Zo kun je slachtoffers in Gaza en Israël helpen

De crisis houdt de hele wereld bezig. Er zijn manieren om de onschuldige burgers in Gaza en Israël te helpen, hoe ver weg je ook bent. Hieronder vind je een overzicht van organisaties die zich inzetten voor de slachtoffers in de getroffen gebieden.

Artsen zonder grenzen

Deze bekende internationale organisatie zamelt geld in om ziekenhuizen te ondersteunen en voorraden en medicijnen te doneren, in de wetenschap dat in bepaalde gebieden de tijd dringt voor humanitaire interventie.

Magen David Adom

Magen David Adom is het Israëlische Rode Kruis en zet zich in voor de behandeling van iedereen die hulp nodig heeft, ‘ongeacht etniciteit, ras, politieke of religieuze overtuiging’. De organisatie zamelt geld in voor ambulances en medische apparatuur.

Alliantie voor vrede in het Midden-Oosten

Het doel van deze organisatie is om ‘Palestijnen en Israëli’s te helpen samen te leven met waardigheid, vrede en veiligheid’. De organisatie is bezig met het inzamelen van noodfondsen voor aangesloten NGO’s tijdens de huidige crisis.

IsraAID

Deze humanitaire hulporganisatie is de grootste van Israël en zamelt op dit moment donaties in om evacués te helpen huisvesten, ondersteuningspakketten samen te stellen en stressverlichtingsactiviteiten te verstrekken aan gezinnen ter plaatse en geestelijke gezondheidsspecialisten in de regio te trainen in noodspecifieke psychosociale ondersteuning.

Palestijns Kinderfonds

PCRF is de belangrijkste humanitaire organisatie in Palestina en staat bekend om haar missie om de toegang tot schoon water, voedsel en gezondheidszorg voor de bevolking van Gaza (waarvan meer dan de helft kinderen) te bevorderen.

Kinderalliantie Midden-Oosten

Deze non-profitorganisatie voor kinderrechten probeert medische voorraden te leveren aan Gazaanse ziekenhuizen waarvan de reserves slinken en coördineert daarnaast noodhulp voor gezinnen die hun huizen hebben moeten ontvluchten.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.