alexa-chungs-favoriete-noughties-handtas-is-al-lang-toe-aan-een-comeback-249387
©Getty Images

De laatste tijd zien we een flinke reeks noughties-tassen die een revival beleven; van Gucci’s Horsebit clutch uit het Tom Ford-tijdperk tot Marc Jacobs Stam bag. Een handtas uit die tijd die nog een comeback moet maken is Mulberry’s Roxanne tas – maar het lijkt erop dat Alexa Chung daar andere ideeën over heeft.

Noughties-handtas maakt comeback

In een post op Instagram onthulde de stijlmuze hoe ze haar ‘oude’ bruine tas uit 2006 herontdekte, compleet met blauwe gitaarband om de tas te personaliseren. Chungs Mulberry-tas met studs is de belichaming van de indie sleaze-trend die de laatste tijd weer in opkomst is. Met Kate Moss en Mary-Kate Olsen als de andere ambassadeurs van de nostalgische noughties-stijl.

Alexa Chung x Mulberry

Chung is natuurlijk al jaren een boegbeeld voor Mulberry: de ster werd in de jaren negentig vaak gezien met de Bayswater-tas van het Britse merk. In 2010 creëerde het label de Alexa, een slouchy tas die zo populair was dat er wereldwijd lange wachtlijsten ontstonden. Later creëerde Chung haar eigen collectie voor de vijftigste verjaardag van het merk, met ontwerpen genaamd de Big Guy en de Little Guy.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“De eerste handtas die ik zelf kocht was van Mulberry. Ik kocht ‘m van mijn allereerste loon dat ik als model verdiende, dus het merk heeft altijd veel voor mij betekend”, vertelde Chung eerder aan Vogue. “Toen ik jonger was, vond ik Mulberry al zo verfijnd, klassiek en elegant.” Nu Mulberry prat gaat op zijn made to last-belofte, is het nog niet te laat Chungs voorbeeld te volgen en te investeren in de vintage klassiekers van het merk.

Voorbeeld van Murberry handtas uit de noughties
©Alexa Chung / Instagram Story