bella-hadid-helpt-in-new-york-bij-inzamelingsactie-aardbevingen-turkije-en-syrie-244396
©Fatih Aktas / ANP

Van Burberry in Londen tot Prada in Milaan (waar zus Gigi wel liep). Gerenommeerd model Bella Hadid (26) werd deze fashion month nog niet gespot op de catwalk. Deze week werd duidelijk waarom. Via Instagram maakte Bella bekend hulp te bieden aan slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

‘Ik ben geraakt door de gebeurtenissen in de getroffen landen en de mensen die er wonen. Ik zal mijn best doen om hulp te bieden.’ Tijdens een bezoek aan het Turkevi Center in New York bracht Bella dozen vol spullen voor de slachtoffers in het aardbevingsgebied. Na een gesprek met de consulaat-generaal van Turkije in New York was er voor de vrijwilligers bij het centrum tijd om op de foto te gaan met het model. Voor de gelegenheid droeg Bella haar iconische streetwearstijl. En ook deze look werd compleet gemaakt met een statementstuk, de bandana.

Bella Hadid kiest bandana als statementaccessoire

Vorig jaar werd Bella verkozen tot best geklede persoonlijkheid, maar lijkt steeds meer afstand te doen van haar kenmerkende athleisurestijl. Tegenwoordig kiest het model vaker voor indie sleaze. Voor deze look ging ze namelijk al eerder deze maand. Paparazzi spotten haar in een knusse paarse beanie versierd met één bloemenpatch.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Voor haar bezoek aan het inzamelingspunt in het Turkevi Center koos Bella voor een comfortabele oversized jeans. Deze combineerde ze met een gestreepte – Y2K-ish – top, een suède jack en Michael Kors handtas. Daarbij droeg ze een paar zwarte combatboots van Dr. Martens. Het accessoire dat de look de finishing touch gaf was een met kant versierde bandana. Deze zat op een Jackie Kennedy in de jaren zestig-manier om haar hoofd geknoopt. Bewijst Bella Hadid hiermee dat de bandana je outfit de juiste dosis cool geeft?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)