de-nieuwste-stijlinspiratie-van-bella-hadid-legally-blondes-elle-woods-241956
©ANP

Als je Legally Blonde vaker hebt gezien dan je op één hand kunt tellen, dan komt de nieuwe muts van Bella Hadid je misschien bekend voor. Het supermodel droeg een bubblegumroze gehaakte beanie tijdens een avondje uit in New York. Versierd met knopen én een vrolijke bloemenapplicatie.

Bella Hadid in de stijl van ‘Legally Blonde’

Bella’s vrolijke hoofddeksel doet denken aan de gehaakte muts van Elle Woods (gespeeld door Reese Witherspoon) in de iconische film Legally Blonde (waar trouwens een derde deel van komt). Het hoofddeksel heeft namelijk een soortgelijke bloemversiering aan één kant. In de film draagt Elle, de sorority queen die rechtenstudent aan Harvard wordt, haar knusse paarse beanie met een smalle bril. Daarmee is haar nieuwe smart girl-esthetiek helemaal af.

Van alle it-girls van dit moment is Bella misschien wel de grootste voorstander van de Y2K-stijl. Logisch dat ze voor inspiratie zich tot deze komedieklassieker uit de vroege jaren 00 wendt. Het supermodel, dat goed overweg kan met een eclectische retrolook, combineerde haar zelfgemaakte accessoire met een rode geruite jurk, een leren jas en kniehoge veterlaarzen van Alexander McQueen. Daarbij droeg ze een metallic tas met sterrenmotief van Florist NYC. Verwacht de komende weken nog veel meer off-duty outfits van Bella: New York Fashion Week is begonnen.

Reese Witherspoon in een iconische Legally Blonde look
©ANP
Bella's muts doet denken aan de stijl van Elle Woods in 'Legally Blonde'.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.