jennifer-coolidge-zegt-ja-tegen-legally-blonde-3-dit-is-wat-we-tot-nu-toe-weten-241331
©Getty Images

Het is bijna twintig jaar geleden sinds de Legally Blonde sequelLegally Blonde 2: Red, White & Blonde – op het witte doek verscheen. Nog altijd missen we de positiviteit – en natuurlijk de memorabele head-to-toe pink looks – van Elle Woods. Er wordt al jaren gepraat (lees: sinds 2018) over Legally Blonde 3, maar door omstandigheden – zoals onder meer de coronapandemie – bleef het lange tijd bij een langgekoesterde wens van de fans. Oké, en die van Reese Witherspoon natuurlijk. Die droom lijkt nu echt uit te komen, want ja, schrijfster en producer Mindy Kaling is aan boord, Reese Witherspoon (Elle Woods) doet mee en ook actrice Jennifer Coolidge (Paulette Bonafonté) heeft ja gezegd tegen Legally Blonde 3.

Jennifer Coolidge zegt ja tegen ‘Legally Blonde 3’

“Natuurlijk doe ik mee. We praten er al een lange tijd over. Misschien gaat het nu ook wel echt snel gebeuren. Het lijkt me geweldig om mee te doen aan Legally Blonde 3, dus ik zeg zeker ja”, aldus de actrice in een interview met de Amerikaanse entertainment site Extra.

Geweldig nieuws, want een paar dagen eerder zei Reese Witherspoon nog tegen Entertainment Tonight dat Jennifer Coolidge onmisbaar is in het vervolg. “Geen Legally Blonde 3 zonder Jennifer Coolidge, zei de actrice. Ook Mindy Kahling zegt dat Coolidge “met 1000 procent zekerheid” te zien zal zijn.

 

Tipje van de ‘Legally Blonde’ sluier

“Ze is zo grappig. Als schrijver heb je daarmee de jackpot. Haar personage – schoonheidsspecialiste Paulette – is ontzettend grappig en de dynamiek tussen haar en Elle is zo goed. In Legally Blonde 3 heeft Coolidge een juicy verhaallijn en ook bij Elle gebeurt er veel spannends. Meer kan ik er nog niet over kwijt. Het is toch geweldig om te zien hoe die twee er twintig jaar later uitzien?”, aldus Kahling in gesprek met Time Magazine.

Witherspoon lichtte een aantal jaar terug aan The Hollywood Reporter al een tipje van de sluier op. “Legally Blonde 3 wordt zo leuk. Vol mode en geweldige feministische ideeën. Een groot deel van de cast zal terugkeren. Het wordt gewoon geweldig. We moeten het alleen eerst nog filmen.”

Tag dus maar even je Bend and Snap-buddy, want Legally Blonde 3 komt dichterbij dan ooit.

Releasedatum

Helaas is niet bekend wanneer we het vervolg op Legally Blonde kunnen verwachten. ‘Elle Woods is terug. Legally Blonde 3 verschijnt in mei 2022′, schreef het Amerikaanse MGM Studios indertijd op Twitter. Helaas laat de film toch langer op zich wachten. Het eerste deel verscheen in 2002 en twee jaar later het vervolg Legally Blonde 2: Red, White & Blonde. Nu, twintig jaar later, wordt het dus hoog tijd voor deel 3. Houd Vogue.nl in de gaten, zodra er meer nieuws is over de film melden we ons.