expert-tipt-dit-is-hoe-je-verantwoord-een-stoere-rij-oorpiercings-zet-205979

Meervoudige oorpiercings zijn hotter than ever. Je ziet ze steeds vaker in het modestraatbeeld. Een rij oorbellen zorgt voor een mooie, vrouwelijke en stoere look. Een look waar veel stijliconen (o.a Beyoncé, Gwyneth Paltrow en Zoë Kravitz) mee zijn gespot.

We kunnen ons voorstellen dat jij dit ook wilt. Daarom is professioneel piercer Laurie van den Hoven van White Whale Amsterdam hier om het voor je in goede banen te leiden. Haar eerste tip? Google niet. Vraag het aan de professionals. Dus, bij dezen.

Zo laat je een stoere rij oorpiercings zetten

Waar begin je?

“Inspiratie is altijd goed, maar ik raad mensen aan goed naar hun eigen oren te kijken. Het ene oor is het andere namelijk niet. Het beste is om per oor te kijken waar en hoeveel oorpiercings je wilt. Als je er echt niet uitkomt, mag je altijd bij ons binnenlopen voor advies.”

Fijn. Schieten of piercen?

“Wij raden iedereen aan om gaatjes te laten piercen. De gevaren bij het schieten van meerdere gaatjes zijn namelijk enorm: kans op bloedingen, een langere heel periode en kans op uitscheuren. Dit wil je echt niet, en vooral niet bij een hele rij. Als je elk gaatje laat piercen verklein je niet alleen de kans op problemen, maar kun je ook preciezer je rij sieraden dragen.”

Altijd piercen dus. Hoe verzorg je een nieuwe piercing?

“Wat je nodig hebt is Spa Blauw mineraalwater, zeezout, wattenschijfjes en tissues. Voeg een mespuntje zeezout (geen keukenzout!) aan 250 ml water toe. Zorg ervoor dat het zout oplost in het water. Vervolgens doordrenk je een wattenschijfje in de zoutoplossing, en plaats je het natte wattenschijfje rustig op de nieuwe piercing. Deze houd je op de plek, ongeveer vijf minuten, voordat je het droog dept met een schone tissue.”

Hoe lang moet je wachten tot het geneest? 

“Een piercing in de oorlel geneest ergens tussen de 8 en 10 weken. Boven in de helix, waar je het sieraad door kraakbeen draagt, kun je rekening houden met een genezingstijd van 3 tot 6 maanden.”

Zijn er valkuilen?

“Gebruik absoluut geen alcohol of andere desinfecterende middelen om je piercing schoon te houden. En onthoud ook: een hele rij oorbellen kost tijd. Begin met één, als je in de toekomst nog een 2e, 3e of 4e oorgaatje wilt, dan kun je het beste wachten tot de vorige helemaal geheeld is. Het lichaam kan maximaal vier piercings per keer aan.”

 

 

Wil jij je oren sieren, maar vind je gaatjes in je oren too much of a commitment? Probeer dan eens ear cuffs.