anya-taylor-joy-kwam-in-thema-naar-de-super-mario-premiere-248750
©ANP

Anya Taylor-Joy doet het weer. De actrice maakt altijd een statement op de rode loper. Recentelijk heeft de actrice veel Old Hollywood-jurken en throwback-silhouetten gedragen. Maar voor haar laatste persreis heeft de ster een iets onverwachte inspiratiebron: Prinses Peach.

Première The Super Mario Bros. Movie

Voor de première van haar aanstaande film The Super Mario Bros. Movie in Los Angeles gisterenavond, is Joy letterlijk in de huid van het iconische videogame-karakter Prinses Peach gekropen. Het is een passende keuze, aangezien Joy Peach vertolkt in de animatiefilm. Andere Mario Bros-figuren zijn natuurlijk Mario, gespeeld door Chris Pratt, en de boze Bowser, gespeeld door niemand minder dan Jack Black (perfect gecast!).

Als je ooit de Mario-spellen hebt gespeeld, weet je dat Peach vaak wordt neergezet als de vrouw in nood met een voorliefde voor mierzoete roze prinsessenjurken. Maar in de nieuwe Super Mario Bros-film lijkt Peach klaar om kwaadaardige Bowser een pak slaag te geven. Joys actieklare look op de rode loper weerspiegelt deze verandering.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Jumpsuit van Dior 

De actrice droeg een roze lederen jumpsuit van Dior die knipoogde naar Peach’s kenmerkende tint, maar haar accessoires, zoals de bikerhandschoenen en dikke roze moto-laarzen, hadden een duidelijk sportievere uitstraling (de actrice is helemaal klaar om in te racen, mocht ze meedoen aan Mario Kart). De stijlkeuze was een brutale knipoog naar haar karakter en iets zegt ons dat er nog meer stoere roze looks zullen volgen. Misschien draagt ze hierna zelfs haar kroon.

Anya Taylor-Joy Super Mario Bros
©ANP

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.