van-gossip-girl-tot-het-met-gala-blake-lively-over-haar-leven-in-looks-212078

“Ik werk niet met een stylist, nooit gedaan”, zegt Blake Lively in haar video Life in Looks. Zichzelf kleden temidden van een chaotisch schema is een prestatie, zeker als je bedenkt dat de ster de rode loper heeft gedomineerd bij talloze filmpremières, gala’s en awardshows. Ter ere van Lively’s 35ste verjaardag bekijken we een aantal van haar beste looks door de jaren heen, evenals haar favoriete modemomenten op het scherm.

Blake Lively over haar leven in looks

Lively’s reis door het modegeheugen begint in 2005, als ze op 16-jarige leeftijd haar eerste rol krijgt in The Sisterhood of the Traveling Pants. “Deze schoenen zijn heel 2004”, zegt ze over de sportieve look van haar personage, inclusief sneakers. Ze haalt ook herinneringen op aan een van haar favoriete ensembles uit Gossip Girl: de gele Ralph Lauren-jurk met ruches die haar personage Serena draagt tijdens de finale van seizoen één.

“Deze jurk is een van de meest cruciale modemomenten in Gossip Girl“, zegt Lively. “Eric Daman, onze kostuumontwerper, was zo spectaculair en inventief. Hij bracht het idee van personages die echt een ‘look’ hebben naar een hoger niveau.”

Van casual naar glamour

Lively blikt ook terug op een aantal van haar meest opvallende momenten buiten het scherm om. Neem de allereerste keer dat ze de rode loper betreedt in 2005 tijdens de Nickelodeon Kids’ Choice Awards. De jonge ster draagt een lage ripped Abercrombie-jeans, een babydoll top, Aldo-hakken en een felroze riem. “Ik zat nog op de middelbare school”, herinnert Lively zich. “Het groenblauwe T-shirt heeft mijn moeder gevonden bij Forever 21.”

Sindsdien is haar fashion game verbeterd. Een van haar meest glamoureuze momenten is in 2014, als ze voor het eerst het Cannes Filmfestival bijwoont in een op maat gemaakte Gucci-jurk. Haar favoriete onderdeel zijn de Lorraine Schwartz-sieraden. “Ik hou van sieraden, het is zo’n belangrijk onderdeel van styling”, zegt Lively, die de eenvoud van de diamanten ketting bewondert. “Het is makkelijk om ‘eenvoud’ te zeggen als je gehuld bent in 500 karaat diamanten.”

Met Gala-koningin

Natuurlijk zou het geen Life in Looks-video zijn als Lively niet ook even stil zou staan bij een aantal van haar favoriete Met Gala-looks. Haar favoriete Met-look aller tijden? Het sierlijke Versace-ontwerp dat ze in 2018 draagt (ook een favoriet van de fans). “Ik raakte erg betrokken bij het ontwerp van de jurk. Ik weet niet of het komt omdat ik een Maagd ben, of omdat ik een leven nodig heb”, grapt ze, eraan toevoegend dat het haar idee was om een meterslange sleep toe te voegen.

In mei dit jaar betrad Lively de Met Gala-loper in een andere Versace-creatie die geïnspireerd is op het Vrijheidsbeeld. “In plaats van te kijken naar mode uit de Gouden Eeuw, wilde ik kijken naar architectuur”, zegt Lively. “New York is een cruciaal onderdeel geweest van wie ik ben. Dus ik dacht, ik zou het geweldig vinden om in een koperen jurk aan te komen en die van kleur te laten veranderen als ik de rode loper oploop. In plaats van dat ik zou optreden, wilde ik dat de jurk zou optreden.”

Bekijk hieronder de video waarin Blake Lively over haar favoriete looks vertelt.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.