erykah-badu-is-het-gezicht-van-patta-x-converse-4-leaf-clover-capsulecollectie-243956
©Shaniqwa Jarvis for Patta

Patta werkt opnieuw samen met Converse. Dit keer gaat het om een nieuwe schoen én een vierdelige kledingcollectie, die een eerbetoon brengen aan het klavertje vier. Extra bijzonder: voor deze collab wist het Nederlandse merk niemand minder dan Erykah Badu te strikken als gezicht voor de campagne.

Patta x Converse 

De nieuwste samenwerking tussen Patta en Converse draait om het geluk, de passie en de moeite die nodig zijn om succesvol te zijn. Het resultaat is de 4 Leaf Clover-capsule. Deze bestaat uit een nieuwe suède versie van de One Star Pro-sneaker en vier bijpassende kledingstukken: T-shirts met Patta x Converse co-branded logo’s, cargobroeken met geborduurde patches en zakken, een hoodie gemaakt van geborsteld badstoffleece en een omkeerbaar gewatteerd vest.

Voor de campagne van de samenwerking selecteerden Patta en Converse een All-Star-selectie aan veelbelovende muzikale talenten die neo-soulgenre herdefiniëren. Deze talenten creëren hun eigen geluk door met een combinatie van passie en moeite hun droom na te jagen.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Erykah Badu

Zeg je neo-soul, dan zeg je Erykah Badu. Patta en Converse schakelden daarom de legendarische zangeres in om de nieuwe talenten nog meer onder de aandacht te brengen. Badu schittert in de campagne in een bosachtige omgeving, die werd gefotografeerd door Shaniqwa Jarvis. Hier combineert ze de kledingstukken uit de collectie met haar grote signature hoed.

Ook heeft Erykah een aantal wijze woorden voor de jonge talenten, in een gesprek met Julie Adenuga. Badu: “Ik denk dat ik de jongere artiesten zou vertellen dat het geen race is. Je leert hoe je comfortabel kunt zijn in je succes en je leert ook om dat met anderen te delen, want dat is iets waar we doorheen moeten. Vaak proberen we iets voor onszelf tot stand te brengen, voor onze eigen energie, afhankelijk van hoe uitgeput we waren toen we de artiest werden en na verloop van tijd zal het zijn hand laten zien en laten zien wat waardevol voor je is. Leer, vergeef. Vergeef jezelf. Vier jezelf. Vier je winst. Let op degenen die dat niet doen. Weet je, dat bewustzijn is wat ons echt helpt.”