isabel-marant-lanceert-vintage-platform-in-nederland-211551
©ANP

Haven’t you heard? Eco-bewuste ontwerper Isabel Marant komt met een online platform waarop je items die je niet meer draagt, kunt verkopen. En daar zijn we meer dan blij mee. Dit is alles wat je wilt weten over hét droomplatform voor circulaire modeliefhebbers.

Isabel Marant Vintage

Zo werkt het: je kunt via het platform Isabel Marant stukken die je niet meer draagt inleveren. Denk bijvoorbeeld aan kleding, maar ook schoenen en accessoires. Je krijgt dan een voucher, die je weer kunt besteden op de website. Naast pre-loved kleding kun je shoppen bij Isabel Marant’s deathstock. Dit betekent dat je naast tweedehandskleding de ongedragen items die Isabel Marant niet meer verkoopt kunt kopen, waaronder schoenen en accessoires uit eerdere collecties.

De toekomst is circulair

Het platform biedt “een concrete oplossing om mode meer circulair te maken”, aldus het label in een verklaring. Met Isabel Marant Vintage wil de Franse ontwerpster een effectieve oplossing bieden om in te spelen op de circulaire economie en de vraag naar meer duurzaamheid. Isabel Marant Vintage heeft daarom ook grootse plannen om uit te bereiden, meldt het Franse modelabel. Voor nu, is het vintage platform beschikbaar in Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. Bekijk ‘m hier.