jennifer-lawrence-laat-zien-hoe-je-de-roodtrend-op-een-chique-en-subtiele-manier-draagt-288885
©Getty Images

Paris Fashion Week bleek niet alleen een week vol bijzondere shows en collecties, ook de streetstyle- en frot row-looks zorgden voor de nodige outfitinspiratie. Een van onze favoriete stijliconen van het moment – Jennifer Lawrence – was ook aanwezig in de Franse hoofdstad, en serveerde stijlvolle look na look. Al sprong één van haar outfits in het oog: de actrice wist de huidige roodtrend op zo’n chique manier te stylen, dat je (ook als je niet fan bent van de trend) nu écht rood aan wil.

Jennifer Lawrence stylet de roodtrend

Op de straten van het regenachtige Parijs verscheen Lawrence in een ultiem chique en tegelijkertijd heel draagbare look. De actrice combineerde een chocoladebruine wollen jas van Toteme (die wij nu ook willen) met bruine croc-leren laarzen van hetzelfde merk. Over haar hoofd droeg de actrice een sjaal, die ze combineerde met een oversized zonnebril, en in haar hand spotten we een zwarte tas van het gewilde tassenmerk Manu Atelier (de Mini Gala-tas, om precies te zijn). Een look waardoor de actrice een soort van moderne versie van Jackie O. werd.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Tot nu toe klinkt dit als een perfect voorbeeld van de quiet luxury-trend: een look bestaande uit kleding in ingetogen kleuren gemaakt van rijke materialen. Lawrence voegde er echter het perfecte statement-item aan toe: onder haar donkere, wollen jas droeg ze een rood ensemble van het Amerikaanse merk Leset. Het gaat om precies te zijn over de James-jurk en de James-trui van het label, beide gemaakt van rood merinowol (de kleur heet heel toepasselijk lipstickred). Er is maar één woord dat hier bij past: chic!

Zo kun je een trend ook dragen

Het kan soms tricky zijn om in te springen op een trend – gewoon omdat het een trend is (die dus ook weer verdwijnt). Jennifer Lawrence bewijst echter dat je ook vluchtige trends onderdeel kunt maken van je eigen stijl, en ze kunt dragen op je eigen manier. Dat doet de actrice in samenwerking met styliste Jamie Mizrahi, die op een perfecte wijze opvallende stukken weet te verwerken in Jennifers garderobe, waardoor het nooit té wordt. Want eerlijk: rood is leuk, maar kan ook heel overpowering zijn in een look.

Dus, voor iedereen die graag kleur draagt, maar niet wil dat het te opvallend wordt: copy-paste dan deze look van Jennifer Lawrence (de sjaal over het hoofd is optioneel, al is die stylingtruc wel perfect voor de momenten waarop je look een klein beetje drama kan gebruiken).