jennifer-lawrence-is-het-nieuwe-toonbeeld-van-minimalistisch-chic-op-de-rode-loper-281637
©Getty Images

Jennifer Lawrence staat niet per se bekend als iemand die zich altijd minimalistisch heeft gekleed. Als ambassadeur van Dior is haar garderobe meegegaan met de creatieve fantasieën van het atelier; met haar looks weerspiegelt ze de gedurfde boodschap van creative director Maria Grazia Chiuri. De stijl van de The Hunger Games-ster is echter langzaam aan het veranderen – deels dankzij haar vriendschap met Mary-Kate en Ashley Olsen en een lichte verslaving aan alles wat te maken heeft met The Row.

Jennifer Lawrence minimalistische rode loper-stijl

Sinds Lawrence’s eerste Zipped Boot 1s – een item geliefd onder The Row-fans – verdringen ingetogen luxueuze en zorgvuldig overwogen basics sluipenderwijs de bloemetjesjurken, kleurrijke schoenen en tuinbroeken die ooit kenmerkend waren voor Lawrence’s stijl. Zo ook tijdens de perstour voor No Hard Feelings, haar eerste project sinds ze terug is van zwangerschapsverlof. Voor haar rode loper-looks koos de actrice voor minimalistische ensembles in een monochroom kleurenpalet, waarin ze zich duidelijk het meest zichzelf voelt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Bij de Golden Globes deze week was deze transformatie ook zichtbaar. Daar werd Jennifer Lawrence’s nieuwe voorliefde voor strakke lijnen, geweldige tailoring en less-is-more-styling bevestigt; ze droeg een donkere, fluwelen Dior-jurk met subtiele Griekse drapering-details aan de achterkant – en zag er geweldig uit. Een bijzondere look die tegelijkertijd heel eenvoudig is. Met haar zeemeerminachtige haar naar één kant gekamd om een Tiffany & Co.-oorbel en -ketting te onthullen, maakte Lawrence een stap in de richting van de klassieke filmsterglamour – geheel passend bij de Old Hollywood-stijl van Jennifer Aniston, Dua Lipa en Kylie Jenner op het kick off-evenement van het awardseizoen.

Jennifer Lawrence rode loper-look
©Getty Images

Los van de massa

Het bewijs dat Lawrence echter niet de massa volgt, kwam op de afterparty van het event. Daar droeg de 33-jarige actrice een okergele fluwelen Proenza Schouler-jurk met nóg een rugloze twist – een aansluitend silhouet in een sprekende tint. (Eerder toonde ze ook al haar vaardigheden in de rood-trend). Ver weg van de filmster die zich eerder voornamelijk in de wereld van versierde couturestukken bevond.

De kans dat Lawrence de rest van het awardseizoen de rode loper zal betreden, is klein door de kritieken op No Hard Feelings. Jammer, want de actrice begint juist haar stijl te consolideren. Vooral de samenwerking met Dior zag er nog nooit zo chic uit.

Jennifer Lawrence rode loper look
©Getty Images
Jennifer Lawrence en een Dior-jurk
©Getty Images
Jennifer Lawrence rode loper look
©Getty Images
Jennifer Lawrence rode loper look in Dior
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.