katie-holmes-draagt-de-meest-gewilde-en-iconische-sneakers-van-het-moment-255914
©Dylan Travis/ABACAPRESS.COM

Sinds Adidas Samba’s sterker dan ooit weer opdoken, is er geen beroemdheid die zich tegen de schoenen verzet. Meest recente fan? Katie Holmes die Adidas Samba’s combineert met een total denim look.

Adidas Samba’s

Om het succes van het meest begeerde sneakermodel van dit moment te begrijpen, gaan we terug in de tijd. De schoenen werden geïntroduceerd in de jaren vijftig, in de tijd van het WK in Brazilië. Het populairste muzikale genre in het land gaf de naam aan de sneakers die we nu kennen als Adidas Samba’s. De schoen was in eerste instantie dan ook bedoeld voor op het voetbalveld en voor spelers zelf. Maar beetje bij beetje stal-ie de harten van onze favoriete modellen en actrices.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De sneakers veroverden de straten al in de jaren zestig. Maar ook in de jaren negentig zagen we Samba’s aan de voeten van onder anderen model Kate Moss en actrice Gwyneth Paltrow. Nu is dat weer het geval: onze favoriete stijliconen van het moment, Gigi Hadid, Kendall Jenner, Kaia Gerber en Bella Hadid, bezitten een paar. Als er iets duidelijk is, is het dat Samba’s een langetermijninvestering zijn.

Sport en mode

Met zijn karakteristieke rubberen zool in een bruine kleur die oorspronkelijk was ontworpen om grip op het veld te garanderen, is de Samba-schoen een stijlstatement geworden waarmee we sport en mode samenvoegen. En we kunnen de sneaker natuurlijk gewoon dragen onder een casual look, zoals Katie Holmes heel geslaagd doet.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue ES.