kendall-jenner-tilt-naked-dressing-naar-een-hoger-niveau-met-nieuwste-look-256350
©Getty Images

Kendall Jenner is inmiddels de queen van de naked dress; ze heeft in het verleden met vele nietsverhullende looks de show gestolen. Nu tilt het model de trend naar een gedurfd, hoger niveau met een gloednieuwe jurk die je twee keer doet kijken. Draagt ze nu een topless jurk? Of is het een bloemenbh? De nieuwste naked dress van Kendall Jenner is een ware illusie.

Kendall Jenner in naked dress

De jurk van het supermodel is van David Koma, uit de herfstcollectie van 2023 van de Britse ontwerper. De illusie waar we het over hebben? Die wordt gecreëerd door gaas op het bovenste deel van de jurk, en speelse rode bloemen precies op een prominente plek, namelijk haar borsten.

Terwijl de bloemachtige-tepelstickers de aandacht trekken, is het onverwachtste onderdeel van de outfit eigenlijk de lange modieuze sjaal om Jenners nek. Hiermee combineert het model de naked dress-trend anno 2023 met een trend gedragen door Audrey Hepburn in 1961.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Een illusie

De mix van deze stijlen is volkomen logisch voor Jenner. Ze wisselt vaak naadloos tussen ingetogen minimalisme en gedurfde moderne looks. Net als veel andere beroemdheden is de ster de laatste tijd nogal exhibitionistisch met haar stijlkeuzes. Zo bestond haar Met Gala afterparty-look uit een doorschijnende jurk met daarover zichtbaar ondergoed.

En met haar nieuwste naked dress-look gebruikt de ster dus de kracht van de illusie. Op het eerste gezicht lijkt het alsof ze een korset of Skims-achtige bodysuit met tepelbedekkers draagt. Maar haar look bestaat eigenlijk uit een optische jurk zonder bovenkant, gemaakt van meesterlijk gesneden mesh.

Audrey Hepburn meets ‘naked dressing’

Dat de jurk een vleugje Audrey Hepburn bevat, zou geen verrassing moeten zijn voor echte Jenner-fans. Het model heeft het icoon herhaaldelijk geëerd met haar looks. Zo liep het model afgelopen maart nog door Parijs in een little black dress, gecombineerd met een hoofddoek en grote zonnebril. En voor haar Met Gala-look in 2021, ontworpen door Matthew Williams van Givenchy, bracht de ster een eerbetoon aan Hepburns sterrenrol in My Fair Lady.

In veel opzichten is Jenners benadering van stijl vergelijkbaar met haar David Koma jurk; er gebeurt veel meer dan wat in eerste instantie zichtbaar is.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.