koningin-letizia-straalt-in-knalrood-power-suit-tijdens-de-finale-van-het-wk-vrouwenvoetbal-265408
©ANP

Zondag vond de langverwachte finale plaats van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in Sydney. Spanje mocht uiteindelijk de winst mee naar huis nemen, en er was koninklijk bezoek aanwezig om dat te vieren. Niemand minder dan de Spaanse royal Letizia was in Australië met haar dochter, om de Spaanse voetbalsters aan te moedigen en uiteindelijk te feliciteren met de winst. Dat deed koningin Letizia uiteraard in stijl én in de kleur van het nationale elftal; namelijk een chic rood power suit.

Koningin Letizia in rood power suit

Als een toegewijde supporter van het Spaanse team genaamd de Rojas (wat rood betekent), droeg de 50-jarige royal een opvallend felrood power suit om haar steun aan het nationale team te tonen. Koningin Letizia straalde in haar rode pak, bestaande uit een high-waisted pantalon en een bijpassende, double breasted blazer. Het jasje in kwestie was ietwat oversized en had scherpe power shoulders. Dit in combinatie met de felrode tint zorgde ervoor dat Letizia’s pak een heus power suit werd.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het pak is afkomstig van modelabel Hugo Boss, dat de koningin combineerde met een eenvoudige zwarte V-neck top en suède laarzen. Haar zwarte tas is van Carolina Herrera en haar gouden oorbellen met rode diamantjes zijn van het merk Gold&Roses. Haar lange bruine haar liet de koning losjes vallen over haar schouders voor een sportievere en tegelijk chique look.

In het rood met dochter Sofía 

Koningin Letizia werd vergezeld door haar 16-jarige dochter Sofía, die dezelfde stijlvolle uitstraling had als haar moeder terwijl ze samen vanaf de zijlijn toekeken. Zowel Letizia als haar dochter zagen er chic uit in het rood voor het evenement, de kleur die ook werd gedragen door de Spaanse spelers. Waar haar moeder koos voor een volledige rode look, ging de prinses gehuld in een andere outfit. Een zwart-wit gestreepte top en een zwarte broek. Ook hier kon rood natuurlijk niet ontbreken. Sofia droeg een felrode sjaal waardoor ook haar outfit volledig passend was voor de wedstrijd.

Toen de wedstrijd inmiddels gewonnen was door het Spaanse team, werden Letizia en haar dochter al dansend gespot in hun coördinerende looks op de tribune op het veld. Tijdens de officiële huldiging mocht zelfs ook Letizia en haar dochter de beker even vasthouden, te midden van het in het rood gehulde team.

Koningin Letizia
©ANP
Koningin Letizia met haar dochter Sofia
©ANP