oranje-boven-maximas-back-to-work-look-bevat-een-van-haar-favoriete-jurken-266981
©ANP

Het nieuwe schooljaar is inmiddels officieel begonnen, wat betekent dat we onze back to work-looks weer uit de kast trekken. Zo ook koningin Máxima die deze week haar nieuwe werkseizoen aftrapte in een royal versie van een werkoutfit. Dat deed ze – geheel toepasselijk – met het openen van het nieuwe hogeschooljaar. En daar hoort natuurlijk een back to work-outfit bij. Om er een Nederlands tintje aan toe te voegen koos Máxima voor een oranje jurk die tevens een van haar favoriete ontwerpen is.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Máxima opent schooljaar in oranje jurk 

Koningin Máxima begon een van haar eerste werkbezoeken van het nieuwe schooljaar in het noorden van ons land. De koningin luidde de opening in van het nieuwe hogeschooljaar bij de Hanzehogeschool in Groningen. In een speech sprak ze over het belang voor aandacht voor mentale gezondheid onder jongeren. Koningin Máxima moedigde studenten aan zichzelf de ruimte en tijd te geven hun eigen ritme te vinden en het avontuur van hun studie te omarmen. Het thema sluit aan bij de organisatie van MIND Us waar Máxima erevoorzitter van is. Deze start van het nieuwe werkjaar maakte Máxima in een feloranje look – die haar back to work-look een Nederlands tintje geeft.

Máxima draagt een oranje jurk in Groningen
©ANP

Máxima’s back to work-look

Voor haar werkoutfit koos Máxima voor een jurk die we al vaker voorbij hebben zien komen. Het oranje ontwerp is van het Belgische label Natan – waar zowat alle favoriete ontwerpen van de koningin vandaan komen. Ze droeg de jurk eerder bij een bezoek aan de Verenigde Staten en later onder meer in Friesland, Amsterdam en Aruba. Bij haar kleurrijke jurk droeg Máxima een bijpassende clutch van Amina Aranaz-Alunan in dezelfde kleur en haar vertrouwde suède hakken van Gianvito Rossi. Haar sieraden zijn van Marianna Goulandris Lemos en Dinh Van en ze droeg een Tank-horloge van Cartier. 

Voor de opening van het nieuwe hogeschooljaar later op de dag, voegde de koningin een extra element toe aan haar outfit die de look volledig royal proof maakt. Zo maakte ze haar volledig oranje outfit af met een lichtbruine hoed met bloemdetails. ‘Oranje boven’, but make it a work look à la Máxima dus.