zowel-koningin-maxima-als-prinses-alexia-kiezen-voor-deze-makkelijke-stylingtruc-266112
©Getty Images

Laten we eerlijk zijn: de Nederlandse zomer van dit jaar maakt het samenstellen van een outfit soms erg lastig. Het is vaak te fris voor je hittegolfproof garderobe en te warm voor jassen en meer bedekte stijlen. Voor een oplossing kunnen we kijken naar koningin Máxima en haar dochter prinses Alexia, die afgelopen weekend tijdens de Formule 1 in Zandvoort allebei dezelfde makkelijke stylingtruc toepasten.

Nederlandse royals bij Formule 1

Tussen de ruim 100.000 bezoekers die zondag naar het circuit van Zandvoort trokken, bevonden zich ook leden van de koninklijke familie. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, kroonprinses Amalia en prinses Alexia maakten er een gezinsuitje van om de Nederlandse Formule 1-coureur Max Verstappen aan te moedigen. Ook gravin Luana, de dochter van prinses Mabel, was mee naar het circuit. Prinses Ariane was er echter niet bij – zij zit momenteel in Italië voor het vervolg van haar middelbare school.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Aangezien het qua weer een nogal onstuimige dag beloofde te worden met zonnestralen, regen en onweersbuien die elkaar continu afwisselden, kozen Máxima en Alexia voor een outfit die geschikt is voor elk weertype. De stylingtruc die geliefd is bij zowel moeder als dochter? De jumpsuit.

Koningin Máxima en prinses Alexia in jumpsuits

Waar koningin Máxima een van haar favoriete modelabels raadpleegde voor een blousejumpsuit, ging Alexia voor een denim high street-variant. Zo zagen we de koningin in een donkerblauwe jumpsuit van Max Mara, die ze combineerde met een bruine leren jas van Massimo Dutti, een navy tas van Marni, sleehakken van Jimmy Choo, een riem van Maison Boinet, gouden sieraden en een grote zonnebril van Tom Ford.

Alexia droeg daarentegen een veel toegankelijkere look: een donkere denim jumpsuit met ceintuur van Mango. De prinses stylede het geheel af met een paar suède schoenen, een rode jas en gouden sieraden. Ze liet hiermee zien goed te letten op de kledingkeuzes van moeder, die vaak voor one-pieces of monochrome looks kiest.

Koningin Máxima en prinses Alexia bij de Formule 1 in Zandvoort
©ANP
Alexia en Máxima passen beiden dezelfde stylingtruc toe.
De koninklijke familie tijdens de Formule 1 in Zandvoort
©Getty Images
De koninklijke familie tijdens de Formule 1 in Zandvoort.