van-cut-out-tops-tot-slipdresses-stijlinspiratie-voor-je-outfit-tijdens-een-hittegolf-216776
©©PHIL OH

Outfits tijdens de hittegolf: een geliefd onderwerp deze dagen. Doordat we de meerderheid van onze tijd doorbrengen in broeken, truien en jassen (helaas vaker dan we liefhebben), kan het verwarrend zijn wanneer de temperaturen plotseling boven de dertig graden uitkomen. Want wat trek je dan aan?

Als we op het strand liggen en op vakantie zijn is het een heel ander verhaal. De uitdaging zit hem in het vinden van een zomerlook die hittebestendig is én waar we normaal in kunnen functioneren tijdens een gemiddelde dag.

Met de verwachting dat de temperaturen deze week weer boven de 30 graden uitkomen, kan het aantrekkelijk zijn om in de ochtend de eerste de beste jurk te kiezen die je tegenkomt. Stijlinspiratie lijkt in de warmere maanden ver te zoeken, hoewel het af en toe fijn kan zijn te verschijnen in een look die net iets meer biedt dan enkel luchtigheid. Terwijl het kwik langzamerhand stijgt, zoomen we in op outfits en stijltips die je inspiratie bieden een hittegolf in stijl te trotseren.

1: De shorter than short short

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @camillecharriere

Shorts zijn je beste vriend tijdens warme dagen. De korte broek is praktisch én tegelijk stijlvol, vooral in combinatie met een witte blouse of top. Deze korter-dan-kort-variant geeft je de maximaal haalbare luchtigheid zonder dat je bang hoeft te zijn dat je billen te zien zijn. Geen fan van korte items? Je kunt altijd voor de langere variant kiezen met iéts meer stof, maar zeker niet minder prettig als je gaat voor een wijdere variant.

2: Cut-out outfit tijdens hittegolf

De afgelopen periode maakt kleding met cut-out details steeds vaker een verschijning – we zien het op de catwalks, maar ook op straat. Het leuke van dit detail is dat het een onverwachtse twist geeft aan je look en tegelijk je huid niet onnodig bedekt met stof, maar in plaats daarvan luchtigheid geeft. Ook bij deze stijl kun je zelf de gradatie kiezen. Kies een volledige cut-out jurk als je all-out wilt gaan of ga voor een top met kleine inkepingen voor een subtielere look.

3: De mini-slipdress

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door THE ODDER SIDE (@the_odderside)

Je begrijpt, het is een periode waar ministukken geprefereerd worden boven maxi-ontwerpen, puur door het idee zo min mogelijk stof te gebruiken. Een makkelijke outfit tijdens een hittegolf is de minislipdress; een jurk gemaakt van zijde of satijn die losjes om het lijf valt waardoor het bijna niet voelt alsof je iets aanhebt. Ook hier kun je gemakkelijk voor een langere versie gaan – net zo mooi en stijlvol. The Odder Side heeft bijvoorbeeld veel slipdresses in de collectie.

4: Wit linnen shirt

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anifa M (@anifam)

Hét staple-item voor de zomer is een wit linnen shirt. Ik hoor je denken: dit item heeft lange mouwen dus veel te warm. Misschien een tikkeltje warm, maar een linnen shirt beschermt je huid op een luchtige manier tegen de zon. Daarnaast is het een perfect item voor wanneer de temperatuur net onder de 25 graden zakt, om over je schouders te dragen in de avond. Combineer met een linnen short, jeans rok of draag het item gewoon als jurk. Uniqlo heeft bijvoorbeeld een uitgebreide collectie linnen items.

5: Een simpele tanktop en linnen shorts

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marie von Behrens-Felipe (@mvb)

Geen zin in gecompliceerde details, ultrakorte jurkjes of minitops? Overweeg dan als outfit tijdens de hittegolf deze ultieme zomercombinatie; de tanktop met linnen shorts. Het combineert stijl, efficiëntie en veelzijdigheid inéén, doordat je met deze look de hele dag op pad kunt. Deze outfit doet precies wat je wilt – hij geeft je zoveel mogelijk luchtigheid zonder dat je inlevert op stijl. Simpel, to the point en tijdloos. Just how we like it. 

6: Strapless top met rok

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ST. AGNI (@stagnistudio)

Deze look is de iets chiquere variant van de tanktop-shorts combinatie; een strapless top gedragen met een maxirok. Het is één van die looks waar je nooit genoeg van krijgt. Geïnspireerd op de stijl van de jaren 2000 – denk Sarah Jessica Parker anno 2001 – geven beide items maximale luchtigheid en stijl.