emma-chamberlain-deelt-zomeruniform-en-tiktok-gaat-ermee-aan-de-haal-216649
©ANP

Wat draagt Emma Chamberlain op een hete zomerdag? Een simpele look, al zegt ze het zelf. Toch blijkt ze door een viral geluidsfragment menig TikTokker te voorzien van inspiratie. Rokkeninspiratie in het bijzonder.

Het zomeruniform van Emma Chamberlain

In haar podcast Anything Goes deelt Emma dat ze door een een kledingrenaissance gaat. Wat dat betekent, weet de YouTuber turned Met Gala-verslaggever zelf ook niet precies, “maar het klinkt juist, toch?” Ze is in ieder geval graag bezig met het evolueren van haar stijl. Wat wel onveranderlijk blijft, is haar zomeruniform. Emma: “Als het buiten warm is, draag ik vaak hetzelfde; een lange rok, opgerolde sokken, een paar loafers en een basic tanktop.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door emma chamberlain (@emmachamberlain)

Viral op TikTok

Zoals het wel vaker met uitspraken van Emma Chamberlain gaat – herinner je je nog dat ze Jack Harlow de liefde verklaarde op de rode loper van het Met Gala? – leidt het geluidsfragment van deze zin een volledig eigen leven op TikTok. Modeliefhebbers gaan aan de haal met de door Emma genoemde kledingstukken. Wat zo’n sound trend zo fijn maakt, is dat de opsomming van items alleen te horen is, waardoor het fragment genoeg ruimte over laat voor eigen interpretatie. Alsof je een klein zetje in de rug wordt gegeven om de juiste kledingstukken uit je kast te pakken, terwijl je toch nog je eigen stijl weet te behouden. Het is tenslotte jouw kast.

Resultaat: niemand eindigt met precies dezelfde look. We zien sokken in allerlei kleuren en prints, tops in verschillende vormen, styling met accessoires, maar wat met name opvalt, is dat geen rok hetzelfde is. Cargorokken, spijkerrokken en slip skirts, alles komt voorbij. Kun je wel wat rokkeninspiratie gebruiken of heb je behoefte aan een kant-en-klaar zomeruniform? Bekijk dan hier de TikTok-trend.

Vogue Nederland zit vanaf nu op TikTok – volg @voguenl voor de beste streetstyle, spectaculaire runwayshows en meer.