groot-groter-grootst-dit-seizoen-draait-alles-om-giga-oorsieraden-216730
©ANP

Grote oorbellen infiltreren het modebeeld. Ook royals lopen steeds vaker weg met enorme oorbellen (Koningin Máxima is recent met grote oorhangers gespot). Of je nu van minimalistische mode houdt of een maximalist in hart en nieren bent: grote oorbellen staan iedereen. Deze afbeeldingen dienen als bewijs.

Dit seizoen draait alles om grote oorsieraden

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MARINE SERRE (@marineserre_official)

De sportylook van Marine Serre 

Grote oorbellen onpraktisch? Says no one, ever. Wie de lente/zomer 2023 mannenmodeshow van Marine Serre heeft gezien weet dat je wel degelijk hard kunt lopen met grote accessoires. Laat het aan het Belgisch-Franse modehuis over om gigaoorbellen met een sportylook te combineren. De modellen liepen full speed over een 400-meter circuit runway in enorme maanvormige oorringen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @bygoldiie

Minimalistisch chic van Bygoldiie

De in Nederland gevestigde Bygoldiie weet als geen ander dat het dragen van grote oorbellen een modestatement is. De boodschap? Die verschilt bij iedereen. Het sieradenmerk bewijst dat je juist met een minimalistische look alle aandacht kunt vestigen op de schoonheid van het gezicht. “Dit unieke stuk is geïnspireerd door vrouwen in mijn familie die mijn definitie van schoonheid mede hebben gevormd”, schrijft de ontwerpster op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Y/PROJECT (@yproject_official)

3D bloemensets van Y/PROJECT 

Dragen we in 2023 oorbellen die helemaal rond de nek gaan, als een chocker? Als het aan X/PROJECT ligt wel. Wanneer ze de nieuwe juwelenstijlen op de catwalk van hun collectie 2023 tonen, kijkt iedereen ademloos toe. Voor wie de grote oorbellentrend naar een hoger niveau wil tillen, denk aan de 3D geprinte bloemensets, Wire Y belt choker en maxi helix oorbellen van dit label uit Parijs.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Schiaparelli (@schiaparelli)

Het maximalisme van Schiaparelli

Het Franse modehuis Schiaperelli is de Rolls-Roys onder de grote sieradenmerken. Tijdens de coutureshow in Parijs laat het merk zien dat je nooit genoeg materiaal aan je oren kunt hangen. Oorbellen mogen groot, onrealistisch en surrealistisch zijn. Het woord minimalistisch bestaat niet in het woordenboek van ontwerpster Elsa Shiaperelli. It’s Elsa Schiaparelli’s world, and we’re just living in it.