prinses-ariane-in-italie-aangekomen-voor-vervolg-van-middelbare-school-266092
©ANP / Hollandse Hoogte / MMP Mischa Schoemaker

Prinses Ariane is in Italië aangekomen. Hier zal de jongste dochter van koningin Máxima en koning Willem-Alexander de laatste twee jaar van haar middelbare school afmaken.

Prinses Ariane in Italië

Via een foto op Instagram laat de koninklijke familie weten dat de 16-jarige Ariane veilig is aangekomen. Ze draagt een zwartwit gestreepte top die volgens royalty-watcher hoogstwaarschijnlijk van Guts & Gusto is. De top combineert ze met een witte broek, zilveren sieraden, maar het is vooral haar lach van oor tot oor die de prinses doet stralen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ariane rondde het afgelopen schooljaar de vierde klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag af. Nu maakt ze de laatste twee jaar van het vwo af op de United World College Adriatic in Duino-Aurisina. De reden? De prinses gaat hier haar Internationaal Baccalaureaat halen. Dit is een onderwijsprogramma dat je voorbereid op de universiteit. Om het diploma te halen, geldt dat Nederlandse leerlingen ten minste twee jaar in het buitenland onderwijs hebben moeten hebben gevolgd.

Net als haar grote zus

Arianes oudere zus Alexia volgde het programma al op de United World College of the Atlantic in Wales. Hier haalde zij afgelopen schooljaar haar diploma. De 18-jarige prinses kiest nu voor een tussenjaar. Tegen de pers vertelde Alexia: “Het is niet voor mij de juiste keuze om meteen terug naar school te gaan, ik ben er na twee heel bewogen jaren nog niet klaar voor.”

Wat de prinses wel gaat doen, is nog onbekend – ook voor haar. Zo liet de prinses weten: “Heel veel plannen, maar nog niks gepland.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)