vivians-way-in-2023-heb-ik-leren-loslaten-265982
©Vivian Hoorn

Creatief ondernemer en influencer Vivian Hoorn heeft het haar persoonlijke missie gemaakt om vrouwen meer van zichzelf te laten houden. Voor Vogue.nl schrijft ze elke maand over haar reis naar meer zelfliefde en haar ervaringen in de (mode)wereld als creative director van haar eigen merk VIVEH.

Vivian Hoorn over liefde

Deze column liet even op zich wachten. Ik had namelijk even een moment nodig om mijn gedachten om te zetten in woorden. Hoe ga ik dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven noemen? En: ga ik hier überhaupt een column over schrijven? Het antwoord is ‘ja’, dus let’s go. Ik ben single.

Ik had mijn trouwjurk al uitgezocht zonder verloofd te zijn, en het lijstje kindernamen lag al klaar. Maar 2023 is tot nu toe vooral een jaar geweest waarin ik heb moeten leren loslaten: het loslaten van mijn te sterke mening, en het loslaten van het streven naar perfectie in mijn werk en leven. Maar ook: het loslaten van mijn toekomst en een stukje liefde.

Je eigen liefde

Ik hoor het mezelf weer zeggen: zonder discomfort geen groei. Ik zie het als een uitdaging om weer alleen te zijn, te leren, te groeien, sterker te worden, mezelf trots te maken en nog meer van mezelf te houden. Ik vertrouw erop dat het universum een bijzonder plan voor mij heeft. En hoewel ik elke dag een traan om de situatie laat, lach ik ook met meer intensiteit, en ben ik nog dankbaarder als ik me gelukkig voel.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ik weet dat ik niet zo sterk had kunnen zijn zonder de support die ik krijg – van mijn omgeving, maar ook op social media. Dagelijks krijg ik de mooiste en verdrietigste verhalen van vrouwen toegestuurd, over wat ze hebben meegemaakt of momenteel meemaken. Dit laat zien dat we samen zijn, dat er meer vrouwen zijn die, op dit moment, dit verdriet voelen. Die gedachte wakkert wederom het vuurtje in mij aan, om te blijven delen hoe belangrijk zelfliefde is. Hoe belangrijk het is om oké te zijn met jezelf, en met alleen zijn. Aan het einde van de dag ben ik in relatie met mezelf; ik ben mijn eigen liefde.

De kracht van woorden

Iets wat mij heel erg heeft geholpen om sterker te worden, zijn quotes. Misschien heel cliché maar onderschat de kracht van woorden niet. De laatste tijd sla ik veel quotes op die mijn vertrouwen een boost geven. Sommige daarvan zijn welbekende quotes, zoals: ‘No rain, no flowers’. En: ‘You must feel in order to heal’. Maar ik kwam er ook een tegen die ik nog niet kende: ‘Trust that some of the best days of your life haven’t even happened yet’.

Waar ik nu sta in mijn leven, is ver van onder controle te noemen. Maar toch ben ik ergens een beetje excited over wat er gaat komen. Liefde is zo onvoorspelbaar en kwetsbaar, maar dat maakt het ook zo mooi. Ik heb een oud boek dichtgeslagen. Het was prachtig. En het vervolg erop kan alleen maar beter worden. Daar vertrouw ik op. Voor mij, en ook voor jou.