vivians-way-amsterdam-is-eten-bestellen-ibiza-is-verse-producten-en-koken-254994
©Felicia Sewerinsson

Creatief ondernemer en influencer Vivian Hoorn heeft het haar persoonlijke missie gemaakt om vrouwen meer van zichzelf te laten houden. Voor Vogue.nl schrijft ze elke maand over haar reis naar meer zelfliefde en haar ervaringen in de (mode)wereld als creative director van haar eigen merk VIVEH. Deze week: haar liefde voor Ibiza. 

Back on the island

Ongeveer anderhalf jaar geleden besloten mijn vriend en ik een plekje te zoeken op Ibiza. Een vakantiehuis om af en toe naartoe te gaan. Eigenlijk was onze droom om dit in Kaapstad te doen. Daar hebben we elkaar ontmoet en zal altijd een speciale plek voor ons zijn. Maar die droom staat nog even geparkeerd, want Kaapstad is toch wel een aanzienlijk stuk verder weg. Mocht het in de toekomst lukken om de lange afstand sneller af te leggen of om te teleporteren, dan kijken we wel weer verder.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het begon als een vakantiehuisje, maar toen ik op een gegeven moment na twee maanden nog steeds geen retourticket had, kreeg ik een belletje van een vriendin uit Amsterdam. “Je bent gewoon naar Ibiza verhuisd zonder het ons mede te delen.” Haha, ja daar had ze een punt. We hadden ondertussen nog een kat en hondje geadopteerd en zagen niet echt een reden terug te komen. Toen had ik mijn kledingmerk VIVEH nog niet en was het einde coronatijd waardoor alles via zoom kon.

Rust en vrijheid 

Als ik in Amsterdam ben sta ik aan. De rush van de stad voel ik meteen als ik terug ben en mijn dagen volledig zijn volgepland met afspraken voor mijn kledingmerk en agency SCALA. In Amsterdam zijn events, afspraken met klanten, meetings en dan vinden mijn ouders, vrienden en familie het natuurlijk ook nog leuk als ik op de koffie kom.

Ik vind het contrast wel echt heerlijk. In Amsterdam ga ik de deur niet uit zonder een ‘normale’ outfit en wat make-up, op Ibiza loop ik erbij alsof ik uit een grot ben gekropen. Draag ik met gemak drie dagen dezelfde outfit en met al dat kalk in het water heeft vaak je haren wassen geen zin. So a sleeky, greasy bun it is.

Amsterdam is Uber Eats, Ibiza is verse producten en koken. Het eiland staat natuurlijk ook bekend om de feesten en de drukte in de zomer, maar voor mij is Ibiza vooral een plek van rust en vrijheid.

Vivian & Ibiza 

Grappig hoe het leven loopt. Want het was nooit een droom om naar het eiland te verhuizen. Een medium heeft mij wel ooit verteld dat ik voor mijn dertigste in een wit huis in de natuur zou wonen. Met een uitgestrekt uitzicht en een aantal dieren. Ik weet nog dat ik me dat absoluut niet kon voorstellen. Toen ik op een gegeven moment op ons terras zat, met de diertjes om me heen de zee die ik door de bomen kon zien, dacht ik: she was damn right.

Meer lezen? Lees deze column van Vivian over bodyshaming.