lil-nas-x-is-ambassadeur-van-coach-stijl-moet-gaan-over-hoe-moedig-je-bent-223219
©ANP

Rapper, zanger en songwriter Lil Nas X is het nieuwe gezicht van Coach. Het nieuws werd aangekondigd op een heel bijzondere manier. Zo maakte de artiest afgelopen maandag zijn catwalkdebuut bij de lente/zomer 2023-show van het merk tijdens New York Fashion Week.

Lil Nas X is ambassadeur van Coach

Coach kondigde maandag aan dat Lil Nas X de nieuwe ambassadeur is van het New Yorkse modelabel. “Welkom bij de familie, Lil Nas X”, schrijft het merk op hun website. Ook deelt Coach de reden waarom ze voor de rapper hebben gekozen: “Onze nieuwe wereldwijde ambassadeur deelt onze overtuiging dat stijl moet gaan over moedig je bent. Het gaat om het verkennen van alles wat je bent. We konden niet trotser zijn om hem aan te moedigen tijdens onze lente/zomer 2023-show”, aldus het modelabel.

Zodra Lil Nas X van de Coach-runway af kwam, moest hij zich haasten naar het Vogue World-event dat op maandagavond plaatsvond. Daar liet hij, ter afsluiting van de met supermodellen gevulde catwalk, zijn hit Industry Baby horen. Tijdens zijn optreden droeg hij een metallickleurige midriff-bare tanktop en een baggy broek (beiden van Coach, natuurlijk).

Van muziek tot mode

Op muzikaal vlak is Lil Nas X zoals de Amerikanen zeggen: a household name. De artiest is bekend van het nummer Old Town Road, waarvan hij in 2019 een remix uitbracht samen met countryzanger Billy Ray Cyrus. Old Town Road werd razendsnel een grote hit. Met name op TikTok waren fans omvergeblazen door de manier hoe hij countrymuziek met rapteksten combineerde. Nu wordt de muzikale genie ook een steeds grotere naam in de modewereld.

Laten we wel wezen: met zijn Rick James-achtige vlechten is Lil Nas X eigenlijk al een fashion superstar in the making. Tijdens zijn catwalkdebuut voor Coach droeg de rapper een leren distressed vest, een korte leren broek en nostalgische waterschoenen op de runway. Het is opmerkelijk hoe gemakkelijk de 23-jarige artiest schakelt tussen muziek en mode. “Ik was eigenlijk niet zo zenuwachtig om de show te lopen”, zei hij tegen Vogue US. “Vergeleken met live optredens – zingen en dansen en alles – was dit niet zo zenuwslopend.” Kortom: Lil Nas X does it all.  

©ANP