serena-williams-opent-de-vogue-world-show-in-custom-balenciaga-222986
©Getty Images

Tennislegende Serena Williams opende maandagavond de show van Vogue World in een zilverkleurige custom Balenciaga-jurk met een cape in zilver gelamineerde jersey. Een echte statementlook die de toon zette voor de rest van de avond in New York.

Serena Williams opent de show van ‘Vogue World’

Haar moment op de catwalk pakte ze echter niet in haar eentje: Serena Williams werd voor haar Vogue World-optreden vergezeld door vier ballenmeisjes in witte tennisjurken met, uiteraard, rackets. Terwijl Williams liep, speelde een opname van haar stem uit een interview met NBC over het toernooi van Wimbledon in 2000. “Ik wil dat mensen me herinneren als het meisje dat tennis veranderde of gewoon iets nieuws in het spel wist te brengen.”

Williams droeg de laatste tijd veel Balenciaga. Zo ook op de cover van het septembernummer van de Amerikaanse Vogue, toen het tennisicoon aangaf zich terug te trekken uit de sport. Dat deed ze in een custom made ijsblauwe Balenciaga-jurk.

Modemomenten van Williams

Williams is al lang onderdeel van de modewereld. Haar looks op het veld maakten een einde aan eeuwenoude tradities van hoe tenniskleding eruit ‘hoort’ te zien. De afgelopen jaren verscheen ze op het veld in een felgekleurde catsuit van Nike en een tutu met een top met één mouw, ontworpen door wijlen Virgil Abloh. Buiten het veld zijn Williams’ outfits ook toonaangevend. Wie herinnert zich niet de Nike x Off-White-sneakers die ze onder haar knalgele jurk droeg naar het Met Gala in 2019?

Ook is het niet de eerste keer dat Williams op de catwalk staat. Zo liep ze als muze en goede vriendin van Abloh mee in de herfst/winter 2022-show van Off-White. Haar huidige catwalkmoment? Glamoureus en krachtig, zoals we van Williams gewend zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vogue (@voguemagazine)