van-denim-tennisrokken-tot-nike-catsuits-serena-williams-over-haar-leven-in-looks-219316
©Still uit video

“De French Open was er een beetje boos over”, zegt tennislegende Serena Williams over de iconische – en controversiële – zwarte catsuit die ze droeg op de French Open van 2018. Williams is zeker geen onbekende in het aanwakkeren van gesprekken met haar mode. De zevenvoudig Wimbledon-kampioene domineert al bijna drie decennia het veld en draagt alles van denim-op-denim-wedstrijdlooks tot door Virgil Abloh ontworpen tutu’s. In een nieuwe video gaat Serena Williams aan tafel met Vogue om een aantal van haar meest memorabele looks op én naast het veld te bekijken.

Serena Williams over haar leven in looks

De eerste look in Williams’ trip down memory lane: een blauw-witte tennisjurk uit 1992 die haar moeder voor haar kocht. De aankoop was een speciale gelegenheid. Williams moeder, Oracene Price, naaide Serena’s outfits meestal zelf. “Ik zou deze look opnieuw moeten maken”, grapt Williams.

Slechts een paar jaar later zouden Serena en haar zus Venus verschijnen in een uitgave van Vogue uit 1998. De zussen droegen zwart-witte jurken ontworpen door Carolina Herrera en werden gefotografeerd door de vermaarde Annie Leibovitz (die Williams sindsdien meerdere malen heeft vastgelegd). “We waren echt jong”, zegt Williams terugkijkend op de foto. “We hadden onze kralen nog.”

Van jeansrok tot Nike x Virgil Abloh tot het Met Gala

Natuurlijk zien we ook de gedurfde tennislooks waar Williams bekend om werd. Een blikvanger: een US Open-look uit 2004 met een jeansrok en een kuithoge sneaker-laars hybride. Williams onthult dat de look een beetje geïnspireerd was door de denim shorts die André Agassi niet lang daarvoor droeg. “Ik weet nog dat ik tegen Nike zei: ‘Als ik van Puma naar jullie overstap, wil ik meer pit’,” zegt Williams. “Ik zei: ‘Ik hou van de denim shorts die André Agassi droeg, ik wil een denim rok dragen.'”

Williams heeft ook naam gemaakt op de rode loper. De atlete reflecteert op haar campy Met Gala 2019-outfit. Ze combineerde Nike x Virgil Abloh-tennisschoenen met een caleidoscopische Versace-jurk. De onverwachte zet kwam op aanraden van Anna Wintour, die Williams waarschuwde voor hoeveel co-hosts van het evenement moeten staan (Williams was co-host van het Met Gala in 2019). “Mijn mooiste outfit is toevallig Nike en Versace”, zegt het tennisicoon.

Bekijk hieronder de video waarin Serena Williams over haar favoriete looks vertelt.