jessica-alba-heeft-haar-lange-lokken-ingeruild-voor-een-frisse-korte-bob-219308
©ANP

Het is de meest gewilde coupe van de zomer. We hebben het uiteraard over de ronde, luchtige bob, een nonchalante haarstijl die weinig onderhoud behoeft. Het tijdloze kapsel overstijgt de trends van deze zomer, en gaat zo mee naar de herfst. Na beroemdheden als Selena Gomez en Kaia Gerber zien we een nieuwe – en laten we zeggen: verrassende – celebrity die de stijl heeft omarmd. Zo heeft de frisse bob ook Jessica Alba bereikt.

Jessica Alba met een korte bob

We kennen de Hollywood-actrice en beauty-ondernemer voornamelijk met lange lokken, die soms blond zijn, dan weer (donker)bruin of iets ertussenin. Toch heeft Jessica Alba zich al eerder gewaagd aan korte haarstijlen en andere variaties op de bob, van een rommelige shag tot een gepolijste lob. Op Instagram deelt ze haar meest recente kapsel: een speelse ronde bob met golvende lokken die tot net onder haar kin reiken.

Het is een meer glamoureuze variant op de moeiteloze ronde bob, wat Alba zelf ook beaamt in haar post. “Swipe om die pre-koffie, vroege glam mood te zien”, schrijft ze bij de beelden waarop we haarstylisten druk in de weer zien met Alba’s kapsel. De frisse coupe is ideaal voor de zomer, maar de chocoladebruine tint maakt de hairdo tevens perfect voor het aankomende najaar. Kortom: het beste van beide werelden.

Het ronde bobkapsel

Jessica Alba is met haar nieuwe bob de zoveelste die voor het frisse kapsel kiest. Eerder zagen we de look al bij onder anderen Selena Gomez en chef Sophia Roe. De ronde bob legt de nadruk op de natuurlijke textuur van het haar, wat de look minder geschikt maakt voor steil of fijn haar. “Denk aan volumineus en licht gelaagd naar de uiteinden toe, zodat je deze kick krijgt van het haar aan de achterkant, wat een soort overkoepelend volume creëert”, vertelde haarprofessional Luke Hersheson eerder over het kapsel aan de Britse Vogue.

De haarstylist, die regelmatig werkt met beroemdheden als Dua Lipa en Sienna Miller, voegt daaraan toe: “Bij dit kapsel draait alles om beweging. En het is een uitstekende basis, omdat het zo natuurlijk is.” Dat maakt ook dat de styling ervan ideaal is voor mensen die ’s ochtends het liefst uit bed rollen en gaan. “Het heeft een soort losheid nodig om het modern, fris en cool te houden”, aldus Hersheson.