volgens-deze-celebrity-hairstylist-is-dit-de-beste-manier-om-droogshampoo-te-gebruiken-277193
©PAUL BELLAART, VOGUE NEDERLAND, SEPTEMBER 2023

Mocht jij je, net als ik, geen leven kunnen voorstellen zonder droogshampoo, dan ben je waarschijnlijk zeer ontvankelijk voor professioneel advies rondom dit onderwerp. Witte waas en (poeder)deeltjes die achterblijven in het haar zijn veelvoorkomende problemen, maar die zijn gemakkelijk op te lossen. Je hoeft alleen maar te weten hoe je droogshampoo precies moet gebruiken. Celebrity-hairstylist Tom Smith heeft de gouden tip.

Droogshampoo gebruiken

De kans is vrij groot dat je droogshampoo al je hele leven verkeerd gebruikt. Het product, dat poederdeeltjes zoals talk bevat die oliën en vuil op je hoofdhuid absorberen, wordt vaak in het haar gespoten bij de haaraanzet. Na een paar minuten haal je een borstel door je lokken, waarna je kapsel er ogenschijnlijk mee door kan. Vaak blijkt dat overigens een illusie, want een paar uur later ziet het haar er toch weer onfris uit. Dat komt doordat er een belangrijke stap vergeten wordt.

De ingespoten deeltjes blijven in het haar, maar dat is volgens Smith niet de bedoeling. Nadat je een ruime hoeveelheid droogshampoo hebt aangebracht, laat je het een paar minuten zitten om de deeltjes de kans te geven om oliën uit je haar te absorberen. Borstel je haar dan zachtjes door om vervolgens – heel belangrijk – een föhn erbij te pakken. Zet de föhn op de koudste én de hardste stand en blaas de resten van de droogshampoo eruit.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In een video van de Britse Glamour geeft de haarprofessional een demonstratie, waarbij hij uitlegt waarom een föhn essentieel is bij het gebruiken van droogshampoo. “De deeltjes die de oliën hebben geabsorbeerd worden uit je haar verwijderd door ze weg te blazen, waardoor je achterblijft met fris, schoon haar”, zegt hij in de video. Als we op de beelden moeten afgaan, lijkt dit inderdaad een effectieve manier die zeker het proberen waard is.

Let op je hoofdhuid

Volgens Smith is deze manier van je lokken ‘wassen’ perfect om schade en kleurvervaging door het natmaken, heet föhnen of steilen van het haar te minimaliseren. Maar ook voor droogshampoo geldt: gebruik het niet te vaak. Het product absorbeert namelijk niet alleen de oliën in je haar, maar ook die op je hoofdhuid. Bij overmatig gebruik kan dat irritatie, jeuk en roos veroorzaken.

Het devies: wissel wasbeurten en droogshampoo met elkaar af. Daarbij kan het zeker geen kwaad om extra aandacht aan de hoofdhuid te besteden. Geef jezelf bijvoorbeeld zo nu en dan een hoofdmassage en/of investeer in een serum speciaal voor je hoofdhuid.

Nu we weten hoe we droogshampoo op de juiste manier moeten gebruiken, lijkt er niets in de weg te staan van een good hair day, every day.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door British GLAMOUR (@glamouruk)