lily-rose-depp-omarmt-tijdloze-beachy-chic-stijl-bij-chanel-show-in-miami-230314
©Sam Sussman

Afgelopen vrijdag presenteerde Chanel in Miami haar resort 2023-collectie, die in mei al werd getoond in Monte Carlo. De zonnige omgeving diende als een passend decor, aangezien de collectie zowel kleurrijk als vakantieklaar is. Sterren als Marion Cotillard, Pharrell Williams en Lily-Rose Depp reisden af naar de stad om van de zon te genieten en de nieuwe uitgesproken ontwerpen te aanschouwen. Lily-Rose Depp’s look was geheel toepasselijk in de stijl van de stad én het modehuis. Beachy chic, maar dan wel à la Chanel.

Lily-Rose Depp draagt Chanel in Miami

“Ik ben één keer eerder in Miami geweest toen ik jonger was, maar ik ben er nooit als volwassene geweest. Het is ontzettend tof om deze stad te ontdekken en te verkennen met mijn Chanel-familie”, vertelde Depp kort voor de show aan Vogue. De Amerikaanse stad is volgens Lily-Rose een logische keuze. “Het voelt als een zeer passende plek om zo’n heldere, zonnige en vrolijke collectie te tonen.”

Depp is geen onbekende van het Franse modehuis, dat vaak collecties toont in het Grand Palais in Parijs. Depp zegt dat ze de show in Miami niet kon missen. “Ik hou van het vermogen van Chanel om je echt mee te nemen; waar ze je ook mee naartoe nemen, Chanel is altijd in staat om een hele wereld rond een collectie te creëren. Een context waarin de ontwerpen echt tot hun recht komen. Dat doen ze als geen ander modehuis.”

Lily-Rose Depp tijdens de Chanel Miami Show
©Sam Sussman

Beachy chic in de stijl van Chanel

Het model had natuurlijk de perfecte front row-look nodig voor deze gelegenheid. Gestyled door Leila Smara droeg Lily-Rose een tweedelige Chanel tweed-set die paste bij de easy-breezy vibe van de nieuwe collectie. “We werken al heel lang samen, dus ze kennen mijn smaak goed bij Chanel”, zegt Depp, die zich naar het thema wilde kleden. “Zodra ik deze blauwe set zag, was ik meteen verkocht – ik hou van matching sets. Het blauw doet me denken aan het strand en de oceaan, waar tevens de show plaatsvond. De buikriem maakt het geheel volledig af voor mij.”

Hoewel de nieuwe collectie in het teken staat van de zomer, kun je verwachten dat Depp zich ook deze winter zal hullen in haar favoriete label. “Chanel houdt me altijd warm in de winter”, vertelt ze. “Ik hou van een grote, warme sjaal, en ze hebben de beste handschoenen en mutsen. Ik heb het hele jaar in Los Angeles niet veel truien gedragen, dus ik heb echt zin om weer wat warmere Chanel-items te dragen.”

Terwijl Lily-Rose zich opmaakt voor de feestdagen, zal haar volgende project – een rol in The Weeknd’s The Idol – ergens volgend jaar verschijnen. Wat kunnen we verwachten? “Verwacht het onverwachte”, zegt Depp lachend. “Ik ben er supertrots op. Ik kan niet enthousiaster zijn over wat we hebben gemaakt. Regisseur Sam (Levinson) en Abel (The Weeknd) zijn allebei ongelooflijke visionairs, en ik ben enthousiast voor iedereen om het te zien.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.