topmodel-linda-evangelista-maakt-comeback-op-cover-britse-vogue-na-mislukte-ingreep-220367
©ANP

Ze is een van de meest gefotografeerde modellen ter wereld en deze maand dé coverster van de Britse Vogue: het Canadese model Linda Evangelista. Na jaren leven in angst en schaamte – na een mislukte cosmetische ingreep – maakt Evangelista haar comeback. En hoe. De 57-jarige Evangelista still got it. Voor de foto’s die gemaakt zijn voor het septembernummer gebruikte make-upartiest Pat McGrath tape en elastiek om haar misvormde gezicht, kaak en nek naar achteren te trekken. Iets waar ze open en eerlijk over is.

Linda Evangelista op cover Britse Vogue

“Ik kan niet de hele dag en overal met tape en elastieken rondlopen. Ik probeer van mezelf te houden en mezelf graag te zien, maar voor foto’s vind ik dat je een fantasie mag creëren”, vertelt het topmodel in het nummer. “We creëren dromen als model, en dan zijn hulpmiddelen toegestaan. Al mijn onzekerheden zijn voor de foto’s weggehaald. Ik wil gewoon graag doen wat ik doe.” Evangelista’s gezicht is alleen vanaf de voorkant te zien. Haar oren, haar en nek zijn bewust bedekt met een sjaal en hoed.

Meer dan vijf jaar lang was Evangelista nauwelijks in het openbaar te zien of te horen. De reden is zoals gezegd een mislukte cosmetische ingreep die ze onderging. Het model onthulde in september 2021 dat ze na een CoolSculpting-behandeling, waarbij vetcellen worden bevroren, paradoxale vethyperplasie (PAH) heeft ontwikkeld. Enkele maanden na de behandeling begon ze uitstulpingen te zien op haar kin, dijbenen en rond haar borsten. Dat is een zeldzame, maar bekende bijwerking van deze operatie. De Canadese zegt dat ze daarvan niet op de hoogte was toen ze de behandeling startte.

Ook terug op de catwalk?

“Tegenwoordig ben ik doodsbang dat ik een bekende tegenkom. Ik wil niet verder leven in deze angst en schaamte”, vertelde het model eerder aan het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone. Maar Evangelista is nu helemaal klaar met het leven als kluizenaar; ze is terug in de spotlight. Het topmodel verscheen onlangs al voor de lens van Steven Meisel voor een nieuwe campagne van Fendi, die ze doorplaatste op Instagram. In het bijschrift kondigt het model de show van Fendi in New York aan, volgende maand. Of ze daarmee bedoelt ze dat ze ook haar comeback op de catwalk gaat maken, is nog even afwachten – maar daar lijkt het wel op.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door British Vogue (@britishvogue)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door British Vogue (@britishvogue)