deze-iconische-handtas-wordt-vandaag-opnieuw-gelanceerd-en-beroemdheden-zijn-fan-265997
©Ricky Vigil M / Justin E Palmer/GC Images

Welke tas de grote kanshebber is om de it-bag van dit najaar te worden? De iconische GO-14-tas van Louis Vuitton, die opnieuw gelanceerd wordt. Beroemdheden als Cate Blanchett en Shay Mitchel namen ‘m al mee op stap – en wij kunnen dat vanaf vandaag ook.

De GO-14-handtas van Louis Vuitton

De GO-14 tas neemt een bijzondere plaats in in de geschiedenis van Louis Vuitton. Even een opfrisser: Creatief Nicolas Ghesquière ontwierp de tas als onderdeel voor zijn debuutcollectie voor het Franse modehuis in 2014. Nu, bijna tien jaar later, verschijnt de tas opnieuw, maar met een onderscheidend tintje: het welbekende malletagepatroon. Dit patroon, dat doet denken aan historische kofferinterieurs, is een kriskras motief dat een laagje luxe en textuur aan de tas toevoegt.

De tas is gemaakt van gewatteerd lamsleer en heeft een nieuwe juwelenketting die zo soepel is als een gouden halsketting. Hierdoor kun je ‘m als schouder-, crossbody- en handtas dragen. Een handgreep aan de bovenkant voegt nog een vleugje tijdloze verfijning toe.

Deze beroemdheden zijn fan

Dat de tas zo veelzijdig te gebruiken is, bewijzen de beroemdheden die ‘m al in hun tassencollectie hebben. Zo werden Shay Mitchell en Alicia Vikander gespot terwijl ze de tas aan de handgreep vasthouden. De actrices combineerden de tas met een sophisticated look: Shay in een minimalistisch witte blousejurk en Alicia in een mini-jurk met leren details.

Model en actrice HoYeon Jung laat zien dat je de tas ook als een everyday bag kunt gebruiken. Zij combineert een zwarte variant met gouden hardware met een grijze sweater. Wie de tas al helemaal functioneel inzet, is Cate Blanchett. De actrice draagt de witte GO-14-tas met zwarte stikels als crossbodytas met een grijs pak, een gestreepte blouse en een opvallende roze bril.

Celebrity-inspiratie alom dus, voor deze nieuwe Louis Vuitton-tas. Bekijk de Go-14 hier van dichtbij.