dit-minimalistische-modelabel-geliefd-door-hailey-en-kendall-komt-naar-nederland-275944
©Paris Georgia - Maxime van Namen

Wanneer een merk minimalistisch is, duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan én Hailey Bieber er fan van is, belooft dat veel goeds. Het Nieuw-Zeelandse label Paris Georgia, opgericht door vriendinnen Paris Mitchell en Georgia Cherrie, heeft snel aan populariteit gewonnen sinds de lancering in 2015. Nu komt het label naar Nederland, waar tevens hun nieuwe lookbook werd gefotografeerd. Wij spreken Paris en Georgia over hun Nederlandse debuut, visie en link met Nederlandse mode.

Paris Georgia

Paris Mitchell en Georgia Cherrie ontmoetten elkaar op dertienjarige leeftijd op de middelbare school en hadden meteen een klik. Verbonden door de invloed van hun moeders die ook ondernemers waren, zagen de twee een onafhankelijke toekomst voor zich. Het lot bepaalde dat, na een verblijf in New York en Barcelona, de tijd was aangebroken om hun gezamenlijke droom te verwezenlijken. “Vanaf dag één draait het om het creëren van een wereld waarin vrouwen alles kunnen doen”, stelt Georgia.

Paris Georgia lookbook
©Paris Georgia – Maxime van Namen

Kendall en Hailey zijn fan

Grote kans dat je het merk kent van looks die viral gingen op social media, gedragen door onder anderen Kendall Jenner en Hailey Bieber. Maar inmiddels zijn ook A-listers als Suki Waterhouse en Paloma Elsesser fan. Het merk werd door deze beelden in één klap bekend. “Social media is zo’n krachtige tool”, stelt Paris. “Hoewel we het merk zijn begonnen in Nieuw-Zeeland, mijlenver van beroemdheden, hebben we altijd veel belang gehecht aan ons beeldmateriaal en de wereld die we creëren op onze platforms.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Deze vrouwen zijn allemaal zo inspirerend op hun eigen manier”, gaat Paris verder. “Als ondernemers, moeders, wereldleiders – we hadden nooit kunnen dromen dat onze kledingstukken zouden eindigen in de kasten van een aantal van deze vrouwen. Vrouwen die andere vrouwen steunen is prachtig, en daar draait het voor ons allemaal om, dus we konden geen betere manier bedenken om onze kledingstukken aan de wereld te laten zien.”

Kendall Jenner in Paris Georgia
©Getty Images

Naar Nederland

Georgia vertelt over de toevallige connectie die hen naar Nederland heeft geleid. “Nederland voelt als een natuurlijke fit voor ons. Hoewel de PG-vrouw behoorlijk glamoureus kan zijn, heeft ze ook een beetje pit, waarvan wij denken dat het goed werkt met Nederland.” Hun uitbreiding wordt gevoed door een samenwerking met winkel en guesthouse Carmen, hun eerste officiële verkoper in Amsterdam waar het merk tevens hun campagne schoot. Ook werkt het label samen met de Amsterdamse modewinkel Afura.

Georgia legt uit waarom het merk aanslaat in Nederland: “Ik heb me altijd zo geïnspireerd gevoeld door de Nederlandse vrouw. Ze is moeiteloos maar uiteindelijk zo chic. Ik hou ook van de mannelijke tinten in hun styling: dat is heel erg ons.”

Wat hopen Paris en Georgia vrouwen die hun ontwerpen dragen te geven? “Een gevoel van vrijheid! Vrijheid en kracht. En we willen dat vrouwen er net zo krachtig uitzien als ze zich voelen”, zegt Paris. “Dat is de essentie van alles wat we doen.”

Paris Georgia lookbook
©Paris Georgia – Maxime van Namen
Paris Georgia lookbook
©Paris Georgia – Maxime van Namen