zien-zo-kwamen-de-looks-van-queen-charlotte-covermodellen-india-en-corey-voor-vogue-tot-stand-254643
©JASPER ABELS, VOGUE NEDERLAND, JUNI 2023

Deze week lanceerde Vogue Nederland het gloednieuwe juninummer met op de cover niemand minder dan acteurs India Amarteifio en Corey Mylchreest. De sterren uit de nieuwe hitserie Queen Charlotte: A Bridgerton Story werden hiervoor speciaal gekleed door maar liefst negen verschillende Nederlandse ontwerpers. Hoe dat proces verliep? Bekijk in de The Queen’s Couturiers hoe de koninklijke looks van de Queen Charlotte-covermodellen voor Vogue tot stand kwamen.

Queen Charlotte-looks voor Vogue

Tess van Zalinge, Dylan Westerweel en Anbasja Blanken zijn enkele van de gerenommeerde Nederlandse ontwerpers die een outfit creëerden voor Vogue’s coversterren. We gingen langs bij hun ateliers, waar de ontwerpers vertellen hoe ze met naald en draad te werk gingen om een customized creatie voor de sterren van Queen Charlotte te creëren. Want, hoe maak je een outfit die geïnspireerd is op een kostuumdrama, maar tegelijkertijd modern en relevant is?

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

The Queen’s Couturiers

Anbasja Blanken vertelt dat ze met haar ontwerpen een droomwereld wilde creëren, door te werken met bloemen en pasteltinten. Hoewel de ontwerpster normaal gesproken enkel broeken ontwerpt, maakte ze speciaal voor Vogue een bijzondere broekrok die zowel dromerig als modern is. “India’s personage is een sterke vrouw. Vrouwen zijn broeken gaan dragen om onafhankelijkheid te tonen. Om juist het elegante gevoel te verwerken in een broek vind ik heel krachtig.”

Tess van Zalinge maakte onder meer een custom corset voor Corey, vol met historische referenties in de vorm van kleine details zoals de sluitingen. Het ontwerp is geüpcycled, gemaakt van deadstock-stoffen van Gucci. “Ik vond het heel interessant hoe we iets heel vrouwelijks zoals een corset bij een man kunnen aantrekken.” Ook haalt ze traditionele constructies die normaal gesproken ín kleding zitten – zoals een crinoline – naar buiten. “We willen juist die elementen een podium geven.”

Ontwerper Dylan Westerweel wilde in zijn ontwerpen het belang van queer-verhalen verwerken en liet zich inspireren door danser Vaslav Nijinsky. Hij koos als basis van zijn ontwerp een corset, afgewerkt met een transparante stof en kleurrijke bloemen. “Ik wil queer-verhalen blijven vertellen en ze de glamour geven die ze verdienen.”

Bekijk hieronder de exclusieve beelden van het ontwerpproces achter de looks van Queen Charlotte’s India Amarteifio en Corey Mylchreest.

Je leest de volledige interviews met India Amarteifio en Corey Mylchreest en de Nederlandse ontwerpers in het nieuwe juninummer van Vogue Nederland, dat vanaf 18 mei in de winkel ligt en hier online te bestellen is.