hoog-tijd-om-je-herfstjas-tevoorschijn-te-halen-rihanna-ging-je-voor-224857
©ANP

We voelen het allemaal. Bladeren vallen van de bomen, de zon is waterig en het wordt kouder: de herfst doet zijn intrede. En in de modewereld betekent dit één ding: jassenweer. Hoog tijd om je favoriete bovenkleding uit de kast te halen en na te denken over laagjes. Ook in New York is de herfst officieel aangebroken. Onlangs werd Rihanna in de stad gespot met een herfstjas die een glamoureuze en sportieve vibe combineert. Haar overgangslook is toevallig een stijl die we de laatste tijd veel op de catwalk zagen.

Rihanna draagt sportieve herfstjas

Rihanna’s look van Dion Lee bestond uit een jersey mini-jurk met ruches en een jack met capuchon in racestijl. Beiden uit de voorjaarscollectie 2023 van het label (die afgelopen New York Fashion Week werd getoond). Het sportieve jack is een van de grootste trends van dit seizoen. Ook bij Diesel zagen we gestreepte racejacks, bij Puma waren het anoraks van tech-stof en de varsity-jacks waren volop aanwezig bij Kenzo.

Meester in mixen

Natuurlijk styleden de catwalks dergelijke sportieve herfstjassen allemaal met iets formelers en Rihanna kon het niet laten die van haar ook een gekleder gevoel te geven. Haar zwarte Balenciaga over-the-knee-laarzen maakten de jas meer vampy en party-ready, net als haar diamanten sieraden en vintage Gucci-clutch uit het Tom Ford-tijdperk van het modehuis. Het zou simpelweg geen Rihanna-outfit zijn als het niet een heleboel dingen combineert die eigenlijk niet samen zouden moeten gaan, maar dat in haar geval altijd doen. Zij is nu eenmaal de meester van het mixen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.