spaanse-kroonprinses-leonor-droeg-dit-witte-statementpak-op-haar-18e-verjaardag-273909
©Getty Images

Afgelopen maand was misschien wel de drukste maand in het leven van Leonor van Bourbon. Na de uitreiking van de jaarlijkse Prinses van Asturië-prijzen vierde de Spaanse kroonprinses deze week haar 18e verjaardag. Hiermee is Leonor volwassen en dus legde ze op haar grote dag een eed af aan de Spaanse grondwet. De prinses sluit haar marathon van grote publieke optredens af in een wit statementpak.

Spaanse kroonprinses Leonor in statementpak

In de ochtend van 31 oktober arriveerde Leonor met de auto bij het Congres van Afgevaardigden. Ze deed dit samen met zijn zus Sofia, die altijd naast haar staat. Tijdens haar begroeting aan de pers en de burgers die bijeenkwamen, onthulde ze meteen haar eerste grote modieuze boodschap.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De prinses koos voor een wit statementpak dat ons doet denken aan het pak dat haar moeder, koningin Letizia, droeg tijdens haar verloving met haar vader, Filipe VI. Maar waar koningin Letizia koos voor een pak met een Mao-kraag, koos Leonor voor een meer klassiek silhouet met twee geknoopte knopen en zijzakken. Het is een pak van de Madrileense kleermakerij Serna, op maat gemaakt volgens ambachtelijke technieken. Dit is tevens ook hetzelfde huis dat de koning op zijn bruiloft toevertrouwde.

Feminisme

De kleur van haar pak geeft een belangrijke boodschap. Wit is de kleur van de suffragettebeweging, die een belangrijke rol speelde in het feminisme van de twintigste eeuw. Veel machtige vrouwen kozen al voor het dragen van deze kleur op belangrijke momenten, zoals Hillary Clinton en Alexandria Ocasio-Cortez.

Om haar look compleet te maken, koos de troonopvolgster voor hakken met open zijkanten en een vierkante hak. Deze gebroken witte, leren schoenen zijn van het Spaanse label Lodi. Natuurlijk droeg ze ook de speld die hoorde bij de Orde van het Gulden Vlies op haar revers. Deze hoogste onderscheiding van de Spaanse monarchie ontving Leonor van de koning op haar tiende verjaardag.

spaanse kroonprinses leonor statementpak
©Getty Images
koningin letizia koning felipe verloving
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue ES.