het-vogue-cafe-opent-binnenkort-haar-deuren-en-zo-maak-je-jouw-reservering-273865

Het Vogue Café opent op 25 november voor één dag haar deuren in Amsterdam. In samenwerking met L’Oréal Paris organiseren we op de Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen een bijzondere ervaring. Het goede nieuws: iedereen is uitgenodigd om langs te komen en te genieten van een ontbijt, lunch of diner in complete Vogue-omgeving. Let wel op, want het aantal plekken is beperkt. Hieronder lees je hoe je je aanmeldt.

Vogue Café in Amsterdam

Het Vogue Café zal voor één dag verrijzen op het Gerard Douplein in De Pijp in Amsterdam. Het nieuwe Libertine Café des Prés wordt speciaal voor deze gelegenheid compleet omgetoverd tot het Vogue Café. Dompel je onder in de wereld van Vogue en bestel een lekkere maaltijd van het speciale Vogue-menu met vriendinnen, collega’s of familie. Het glas bubbels erbij krijg je cadeau van Vogue. En natuurlijk ga je naar huis met een goodiebag, van L’Oréal Paris.

Maar voordat je aanschuift, dien je eerst de Stand Up-training van L’Oréal Paris te volgen in het Vogue Café, bij een van de Stand Up-personeelsleden met een iPad. Deze training richt zich op straatintimidatie en seksuele intimidatie in openbare ruimtes. In slechts tien minuten leer je wat jij als getuige in zo’n situatie kunt doen. Een kleine inspanning, met groots resultaat. Als je in het Vogue Café plaats wil nemen, is het dan ook een must om eerst de cursus tegen straatintimidatie te doen. Zo worden we samen weerbaar tegen geweld tegen vrouwen.

L’Oréal Stand Up

L’Oréal lanceerde op 8 maart 2020, in samenwerking met de NGO Stichting Fairspace, het Stand Up Against Street Harassment-programma. Onderdeel hiervan is deze (online) training Stand Up, waarbij je dus in korte tijd leert wat te doen bij straatintimidatie en seksuele intimidatie in openbare ruimtes. Dat is belangrijk, want uit een onderzoek van L’Oréal Paris en onderzoekspartner Ipsos blijkt dat maar liefst 79 procent van de mensen baat heeft bij hulp van omstanders.

Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat seksuele intimidatie op straat het grootste probleem is waar vrouwen wereldwijd mee te maken krijgen. Hierdoor worden vrouwen letterlijk en figuurlijk beperkt in hun vrijheden en emancipatie. En dat is een belangrijk thema voor L’Oréal Paris.

Hoe kan je naar het Vogue Café komen?

Dus, hoe zorg je ervoor dat je te gast kunt zijn in het Vogue Café? Reserveren kan via deze link. Wees er snel bij, want vol is vol. Als je een plekje hebt bemachtigd, ben je op de dag zelf welkom om van een speciaal Vogue-ontbijt, -lunch of -diner te komen genieten. Ook is er gedurende de dag live entertainment. Zo zal er in de ochtend een spoken word-artiest zijn, in de middag een live performance van een Nederlandse artiest en vanaf de middag een Vogue-dj.

Na de cursus straatintimidatie, het glas champagne, de maaltijd en natuurlijk een dosis gezelligheid, ga je ook nog eens naar huis met de nieuwste Vogue, een speciaal ontworpen Vogue-bord én een goodiebag van L’Oreal Paris. Tot dan!

Datum: 25 november 2023 Breakfast: 09.00 – 11.00 uur Lunch: 11.00 – 14.00 uur Diner: 14.00 – 00.00 uur Waar: Libertine Café des Prés, Gerard Douplein 10 H, 1072 VE, Amsterdam Reserveren: via deze link