vivienne-westwoods-kleindochter-is-de-bruid-bij-eerbetoon-aan-de-overleden-ontwerper-245115
©Salvatore Dragone / Gorunway.com

Nadat Vivienne Westwood vorig jaar december op 81-jarige leeftijd overleed, toonde de mode-industrie veel liefde. Ook werd haar nagedachtenis geëerd bij de herfst/winter 2023-show van Andreas Kronthaler voor Vivienne Westwood in Parijs afgelopen weekend, met de kleindochter van de overleden ontwerper, Cora Corré, als bruid.

Kleindochter Vivienne Westwood als bruid

Corré – de dochter van Westwoods zoon Joseph Corré en zijn voormalige partner Serena Rees – betrad de catwalk in een kanten mini-jurk met korset, gecombineerd met witte plateaulaarzen met patroon en clips in haar lokken. Aan het einde van de show keerde ze terug op de catwalk met Kronthaler, Westwoods echtgenoot van bijna 30 jaar, aan haar zijde om applaus in ontvangst te nemen.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Vivienne Westwood had een nauwe band met haar kleindochter. Corré liep al eens in een aantal shows van de ontwerper; Westwood riep haar zelfs op het podium aan het einde van de herfst/winter 2022-presentatie vorig jaar maart.

Herdenkingsdienst Westwood

Tijdens de herdenkingsdienst van Westwood in Southwark Cathedral in februari, bijgewoond door alle groten uit de Britse modewereld, bracht Corré een eerbetoon aan haar grootmoeder. Daarbij legde ze uit dat het moeilijk was woorden te vinden om de ware impact van de overleden ontwerpster te beschrijven. “We kunnen alleen maar de kenmerken van het fenomeen Vivienne Westwood aanstippen”, zei ze. “Grootmoeder, moeder, zus, vriendin, leraar, kunstenaar, ontwerper – het zal nooit genoeg zijn.”

Corré is ongetwijfeld vastbesloten de opmerkelijke nalatenschap van haar grootmoeder voort te zetten via de Vivienne Foundation, die eind 2022 door Westwood, haar zonen en haar kleindochter werd opgericht om verandering tot stand te brengen op vier belangrijke pijlers: Climate Change, Stop War, Defend Human Rights en Protest Capitalism.

Cora Corré met Andreas Kronthaler bij de herfst/winter 2023-show van Vivienne Westwood in Parijs
©Getty Images
Cora Corré met Andreas Kronthaler bij de herfst/winter 2023-show van Vivienne Westwood in Parijs.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.