winnie-harlow-deelt-de-krachtige-boodschap-achter-haar-halloweenkostuum-273586
©Getty Images

Topmodel Winnie Harlow gebruikte Halloween als een manier om een krachtige boodschap te sturen naar haar voormalige pestkoppen. Hoe? Door een lelijke bijnaam die ze voor haar hadden om te zetten in een fantastisch halloweenkostuum. Ze verkleedde zich als Cruella de Vil, de schurk uit 101 Dalmatiërs gespeeld door Glenn Close. In een dramatische, gevlekte look met oversized schoudervullingen en een pruik, en omringd door schattige puppy’s, maakte Vogue Nederland’s huidige covermodel een krachtig statement.

Winnie Harlow’s halloweenkostuum

“Toen ik opgroeide, werd ik veel gepest om mijn huid”, schrijft het model bij de foto op Instagram, verwijzend naar hoe mensen haar vroeger behandelden vanwege haar huidaandoening vitiligo. “Ik werd voor ongeveer alles uitgescholden, waaronder ook dalmatiër.” Ze legt uit dat deze specifieke bijnaam haar echt is bijgebleven en ervoor zorgde dat ze als kind “met minachting naar de film keek”.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Vervolgens schrijft ze hoe ze als volwassene van de film is gaan houden, en stelt ze: “Ik realiseerde me hoeveel ik als kind heb gemist met 101 Dalmatiërs door de woorden van pestkoppen.” Is er een betere manier om haar voormalige pestkoppen de les te lezen, dan deze kwetsende bijnaam te ownen door zichzelf te transformeren in Cruella?

Krachtige boodschap aan pestkoppen

Het creëren van de foto en de bijbehorende video op Instagram was zeker een grote productie en gaat veel verder dan een geïmproviseerd halloweenkostuum, met dalmatiërpuppy’s die achter haar vliegen op een groen scherm, en een lange lijst met credits van het team dat hielp om haar te transformeren in het legendarische personage van Glenn Close.

Bijna tien jaar geleden gaf Harlow een ontroerende Ted Talk, getiteld My Story Is Painted On My Body, en sindsdien heeft het model consequent een boodschap van inclusiviteit uitgedragen als het gaat om schoonheidsnormen. Naast het feit dat ze elk seizoen de shows voor grote, luxe modemerken loopt, is ze ook te zien geweest in Beyoncés (visual) Lemonade-album en is ze een vaste gast op internationale rode lopers.

“Deze Halloween is echt opgedragen aan kleine Winnie”, schrijft ze tot slot. “Aan de dingen die haar vroeger een trauma bezorgden. En aan de kleine dingen die haar verder hielpen. Taking her lemons and turning them into lemonade.” En ja, ze onthult óók dat deze ervaring ervoor heeft gezorgd dat ze zelf een dalmatiërpuppy wil.