de-full-torso-flash-is-de-zomertrend-waar-we-niet-omheen-kunnen-204185
©Getty Images

Na de gevreesde minirok en low-rise jeans werkt nog een gevreesde trend uit de naughties aan zijn grote comeback. Dan hebben we het over de full torso flash. Geen subtiele midriff flossing (de zomertrend van vorig jaar met ’touwtjes’ om de taille), maar een compleet ontblote buik. Tijdens de lente/zomer 2022 shows zagen we al de ene na de andere nietsverhullende look op de catwalk, maar inmiddels is de trend ook opgepikt door sterren als Bella Hadid en Julia Fox.

Zomertrend 2022: full torso flash

Terug naar september vorig jaar, toen de internationale modeweken van start gingen en ontwerpers hun nieuwe lente/zomer 2022 collecties showden. Op menig catwalk verschenen modellen in micro-rokken, doorzichtige stoffen en alles wat maar superstrak of superkort was. Het mocht duidelijk zijn: sexy is back.

Ook de full torso flash, een blote buik van het middenrif tot op de heupen, werd op brede schaal omarmd. Zo zagen we de skin revealing look onder anderen bij Miu Miu, Isabel Marant, Coperni, Missoni, Etro en Tom Ford.

Inmiddels heeft de trend zijn weg gevonden naar modellen, celebrities en streetstyle-sterren. Zo werd Julia Fox in januari gefotografeerd in een zwarte, op The Matrix geïnspireerde look, bestaande uit een leren croptop met lange mouwen en een matching leren low-rise broek. Ook Bella Hadid verschijnt regelmatig met de full torso flash. Het model staat bekend om haar liefde voor de jaren ’90 en de Y2K-stijl, waarbij een blote buik vaste prik is.

Julia Fox met een full torso flash
©Splash News

Met de buik bloot

De full torso flash-trend komt voort uit de aanhoudende zwak voor Y2K, de stijl waarbij trends uit het begin van de eeuw nieuw leven ingeblazen worden. Denk aan gekleurde zonnebrillen, vlinderaccessoires, heupkettingen en natuurlijk de befaamde low-rise jeans. In de zeroes verscheen menig popster met een blote buik, vaak inclusief nagelpiercing. Anno 2022 combineren we een ontblote buik met een micro-top of bralette en comfortabele, wijde broek (dat dan weer wel) die laag op de heupen rust. Nu nog wachten op stijgende temperaturen.