kate-middleton-maakt-eerste-verschijning-op-wimbledon-in-ultieme-tennisdresscode-216127
©Getty Images

Niets schreeuwt meer ‘Britse zomer’ dan een dagje Wimbledon 2022 met Kate Middleton in een polkadotjurk. De hertogin maakt haar eerste verschijning tijdens de 2022-editie van het beroemde tennistoernooi. En dat doet ze natuurlijk in stijl. Kate draagt voor de gelegenheid één van haar favoriete jurken in haar signature print, die volledig past bij de Wimbledon-dresscode.

Kate Middleton op Wimbledon 2022

Middleton wordt gezien als één van de meest sporty royals. Ze is beschermvrouwe van de All England Tennis Club en fervent tennisfan. Kate arriveerde dinsdag met prins William op het tennistoernooi toen de Britse tennisser Cameron Norrie streed tegen de Belg David Goffin.

Voor haar eerste dagje Wimbledon koos Kate voor een blauwe polkadotjurk met riemdetail van het Britse label Alessandra Rich. De hertogin combineerde haar look met pareloorbellen, een klassieke zonnebril en een witte handtas. De toevoeging van slingbackhakken was een onverwachte keuze, aangezien Kate groot fan is van de eenvoudige suède pump. Haar kleurrijke, maar minimalistische look matcht perfect bij de onofficiële zomerse dresscode van Wimbledon.

Liefde voor polkadotjurken

Het was niet de eerste keer dat de hertogin deze jurk droeg. Kate koos eerder voor het blauwe ontwerp tijdens het Platinum Jubilee-weekend in juni. Bovendien heeft de hertogin de afgelopen jaren verschillende op de jaren ’40 geïnspireerde jurken van Rich aan haar garderobe toegevoegd. Ze droeg er een op de 70ste verjaardagsportretten van haar schoonvader prins Charles.

Ook is het geen geheim dat Kate groot fan is van de polkadotprint. Eerder deze zomer tijdens de Royal Ascot liet ze zich inspireren door prinses Diana’s stijl toen ze wederom verscheen in een gestipte Alessandra Rich-jurk. De kans is dan ook groot dat we Kate nog in vele variaties van de klassieke polkadotjurk zullen zien.

Kate Middleton Wimbledon
©Getty Images / Neil Mockford